2014. március 24., hétfő

Elromlik...

Alig élveztem kicsit a nyugit, az egészséges gyerekeket, már megint történnie kell valaminek. Rossz elöjelként "csak" az antennánk adta fel, ami a szatellitet fogja, 2 napig semmi tv, sebaj, több mesére jutott idö.
Azt mondanom sem kell, milyen az, mikor halványlila gözöd sincs a kábelekröl, antennákról, igaz, kicsi technikai vénám van, össze tudok kötni egy video vagy dvd lejátszót egy tv-vel, de ennyi.
Tehát ahogy kell, mielőtt kihúztam a rossz vevő kábeleit, szépen lefényképeztem a telefonommal, hogy úgy is dugjam majd vissza az új antenna vevőbe mindent. Fogtam a régi, rossz vevőt és bevittem a Media Marktba, hogy nekem ilyen adjanak megint.
Adtak is nem kevés pénzért, szépen otthon összekötöttem mindent, ment is, de csak a német nyelvü adások, a magyart (UPC-nk van és így tudunk 20 magyar csatornát fogni) nem sikerült behozni.
Hívtam a szerelö ismerösünket, aki vasárnap el is jött, mert ez egy ilyen szerelö, hogy vasárnap is eljön, áldja meg az ég, de nem tudott velem mit kezdeni, hétfön visszavittem a gépet, de nem vették vissza, mert hogy szerintük semmi baja. Hm.
Ùjra haza, bekötöttem újra, elkezdtem vele játszani ééés sikerült, nem tudom, miért, a bénák szerencséje valószínü, az antenna felismerte a szignált mégis.
Ezután a telefonom akadékoskodott, nem ír ki hívásokat, nem lehet felvenni a csörgő készüléket,  kikapcsol, csak úgy. De ezzel lehet élni, nem katasztrófa, majd ha itt lesz az ideje, lehet cserélni, adig meg kihúzom vele.
Múlt héten viszont beütött a mennykö, idöben végeztem a munkában, be a kocsiba és nem indul, akku lemerült.Hívom az autómentöt, 45 percig vártam rájuk, hát leégett az ablaktörltö motorja, az szívta le az akkut. Töltik, sikerül , gyorsan haza, ovi, stb. Másnap újra oviba reggel, munka, munka után be a kocsiba és nem indul a kocsi!!!!! Itt megeresztettem pár szép szólásmondást, amit a kis falumban tanultam.

Mivel kicsit megkéstem, otthagytam a kocsit a munkában, metroval haza, kutyasétáltatás, aztán eltoltam az üres hármas babakocsit az oviba, mert tudtam, hogy nem érünk haza egy óra alatt, fél 5re meg jöttek lakás nézni. A lányok nagyon boldogok voltak, hogy babakocsival jöttem értük, úgy ültek benne, mint a hercegnök hazáig. Nekem szuper edzés volt, a kocsi 19 kiló, a lányok 52 kg, egyenöl 71 kiló, szóval megvolt a tréning aznapra.
Reggel, mivel autó a munkahelyen, gyalog (babakocsival) oviba, eljátszottam még egyszer a 71 kilós mutatványt, utána be a munkába. Munka után autómentö, újabb diagnózis, nem is az ablaktörlő, hanem az indító lóg (starter hängt, nem tudom, magyarul indító-e a neve). Nem is tudta beindítani a pasi, hanem húzott egy darabig és úgy indult be az autó. Lelkemre kötötte, meg ne álljak sehol, egyenesen be a szervizbe, mert nem fogom újra elindítani tudni. Délután a csajokért gyalog megint.

Egy szervizt ismerek, ahol már egyszer voltunk a kocsival, oda mentem, meg is csinálták másnapra, csillagászati összegért. (kicsit rinyáltam, hogy hármasikrek, autó nélkül halál, bevásárlás, munkába menés, stb, nyaf-nyaf)
Hétvégén semmi baj sem volt, voltunk itt-ott kocsival, minden rendben.
De!!!Ma délután kijövök a munkából és a szemétláda, mocsok, dög szegény kisautó NEM INDUL!!!!!!!
Annyira ideges lettem, hogy elszédültem és ki kellett szállnom mély levegőket venni, utána beszálltam újra, becsuktam ajtót, ablakot és olyan cifrát mondtam, hogy mindenki megirigyelhetné.

Ùjra autómentö, újra indítás, haza, ovi és holnaptól gyaloglás. Sajnos sok sok baja lehet a kocsinak, amit ki lehetne deríteni, de már nagyon öreg szegény és csak az ablaktörlő motorjának javítása  lenne 650 Euro, amúgy motorhiba gyanús, szóval el kell búcsúznom tőle azt hiszem.
Ha azt megjavíttatnám, meg hamarosan  esedékes vizsgát megcsináltatnám, többe lenne, mint amennyiért vettük.
Nem tudom mi lesz velem kocsi nélkül, de nem lesz könnyű. Sajnos nem értek hozzá, nem antenna, hehehe, de mindenképp kell egy újabb, megbízható kocsi.
Most ezzel nyüglödök, mintha nem lenne elég más baj is.
Még mindig jobb, mint bárányhimlő karácsonykor hármasikrekkel, de azért kicsit félek, hogy mi lesz velünk. Tudom, sokat élnek autó nélkül, de nagyon nehéz a három gyerekkel  napi kétszer egy-másfél km-t megtenni, meg még érjek a munkába, meg vásároljak is be egy olyan városban, ahol a boltok 90% autósoknak van, messzebb, parkolókkal, gyalog nehezebben megközelíthetöen.

Ráadásul holnap lesz az évi kontroll a koraszülött ambulancián, fél 9re kell érnünk az AKH-ba, remélem sikerül, majd megírom mi volt, remélem jobban teljesítenek a lányok, mint tavaly. Èn tudom, mit tudnak, csak nem mutattak belőle szinte semmit ott a dokik előtt.
Gondoljatok ránk!
Marlene, Morti, Isabella
Elisa a vízban, kis hableány
Ebédemen osztozás
Tavasztündér 1.

Tavasztündér 2.

Tavasztündér 3.  
Csenge koszorúi


3 megjegyzés:

 1. Sajnálom az autódat, de örülj Neki, hogy nem veletek van baj, "csak" a tárgyaitok döglenek be!

  Átérzem helyzeteteket, nekünk az elmúlt hónapban elromlott a kazán (67 ezer Ft volt a javíttatás és egy hétig nem volt fűtésünk és melegvízünk 3 gyerekkel), utána a robotgépem adta be a kulcsot (napi szinten használom, mert én sütöm a kenyerünket, sütiket), végül a mosógépünk mondott fel (nem csodálom, napi szinten járattam).

  Arra fogtuk, hogy 7 éve házasodtunk, akkor vettünk/kaptunk mindent, lejárt az idejük, ennyi.
  Csak nagyon jól összehangolták, minden egy hónapban (új robotgép, új mosógép).

  Kitartást kívánok!

  Judit

  VálaszTörlés
 2. Kitartást Juditkam!!! Hidd el minden rendbe jön , nehéz most elhinni, de te egy tündér vagy es nemsokára minden jóra fordul, most fontos hogy egészségesek legyetek.Millio puszi

  VálaszTörlés
 3. Drága Juditok, köszi nektek, jutkaditka, nektek is minden jót, remélem nem omli kel semmi a közeljövöben!Most 7 évig megint megy minden :-)
  Parringer Juditkám, millió puszi nektek is, a gyönyörü kiscsapatnak külön is puszik!

  VálaszTörlés