2013. január 7., hétfő

2013

Betegséggel zártuk és kezdtük is az évet, de ennél súlyosabbak is megéltünk, rosszabb ne legyen. Ma mentek a lányok elöször oviba, nagyon nehezen keltek (mint én is), volt kiabálás, hiszti, sírás, nem akrok kakaót, nem akarok öltözködni, nem akarok menni, ráadásul mindent vinni akartakaz oviba, amit karácsonyra kaptak, mire mindhármat felöltöztettem, pulcsi, csizma, kabát, sapka, sál, marlene bejelentette, hogy kaki lesz, így levetköztettem és még 5 percig bebugyolálva vártuk, hogy legyen neki kaki, addigra mindenki leizzadt.
Az oviban meglepöen jókedvüek voltak már, mukk se volt, bementek szépen. Délután az óvónéni mondta, hogy skarlát van a csoportban, na szuper, remélem nem kapják meg.
Délután holtfáradtak voltak, már fél 7kor kezdtük az esti programot, vacsora, fürdés, kakaó, fogmosás, mese, aztán majdnem fél 10 volt, mire elaludtak.
Miért???
Nem értem, hiszen annyira elfáradtak, vagy pont ezért?
Ráadásul Isabellának kakinap volt, szorulásos, nagy szenvedés árán "hozza világra" a produktumot, elbújik a gyerekszobába és senki sem mehet be, míg nem végez.
Remélem idén ez is megoldódik, szeretném kivizsgáltatni, mi okozza.

Tavaly rengeteget fejlödtek a lányok, mozgás és értelmi szinten is, már nem babák, nagylányok, sokkal jobban beszélnek németül, magyar szókincsük hatalmas, sokkal jobban fejezik ki magukat, mint németül.
Isabella ma: mama, elfogyott a keksz, jaj, mit tegyünk? :-D Elisa: Mama ezt neked készítettem. Ez a választékosság meglepö, talán a sok mese miatt van, rengeteget olvasunk magyar mesekönyvekböl. A Boribon kezd lefutni, úgy érzem, már nagyok hozzá, Anna,Peti, Gergöt még mindig nagyon szeretik, Bogyót és babócát kívülröl fújják,  a Kisvakond, meg a magyar népmesék (Marlene szerint az magyar SZÈPmesék) és a Piroska, Hófehérke, Hamupipöke, Sicc, Süsü, meg az egyszerübb történetek kötik le öket. Max. 2 oldalas mese, föleg ha van benne gonosz, pl.boszorkány, sárkány, vagy farkas.
Bukfenceznek, egy lábon ugrálnak, táncolnak, forognak, egymást emelgetik, futkároznak sokat.
Játszani a legjobban szerepjátékokat szeretnek, pl. lejátsszák, hogy hogyan esett be a lepkekislány a patakba, ki kell menteni (Bogyó és Babóca történet), aztán közben bejön Sam, a tüzoltó és ö is segít kimenteni.
 Isabella imádja Sam-et, közölte, hogy ö tüzoltóautó lesz, ha nagy lesz, aztán kijavítottam, azóta  tüzoltó lesz.
Elisát imádom, ahogy minden Sam a tüzoltó rész elején megjegyzi: A Nojman mindig josszaságban töji a fejét.:-) (az a rosszfiú a Sam-ban)

Remélem szép évünk lesz, kevés betegséggel, nekem egy jó kis munkahellyel, boldog és kiegyensúlyozott lányokkal.
Már Isabella is elérte a 100 cm-t

Vicces lányok

Filmnézés kéz a kézben (Flo a 4.iker)

Kisvakondos könyvünk. Benne az igazság! (piros nyíl)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése