2012. augusztus 11., szombat

Èvzáró a bölcsibenMár nyát elején megvolt, de nem jutottam hozzá, hogy megírjam.
A lányok sikeresen elv´gezték a bölcsis tanulmányaikat (hehehe) és felsöbb "osztályba" léphetnek, szeptembertöl ovisok lesznek.
Sokat tanultak ez alatt az egy év alatt, föleg németböl, de önállóságban, ügyességben is fejlödtek.
Ügyesebben esznek, öltöznek, Marlene a cipöjét mindig egyedül veszi fel és nagyon ritka, hogy fordítva, Elisa is szeret mindent egyedül csinálni, a cipöjét ö is ügyesen felveszi egyedül, de öltözni még nem nagyon tud. Isabella nem szeret egyedül öltözni, ha fel is veszi a cipöt, mindig fordítva van, de nagyon ügyesen levetközik, ö a leggyorsabb és a felöjét is le tudja venni, amit a többiek még nem. Múltkor odaállt Elisa és Marlene elé és modnta nekik, hogy nézzék, ö megmutatja hogy kell levenni a pólót.
Mindenki szobatiszta napközben, csak alváshoz kell még pelus, de ezt még nem tudom egyedül megoldani, nyilván edzeni kéne, reggel rögtön a bilire, de a reggeli ébredés-tejivás (cumisüvegböl) mosakodás öltöztetés közben még nem tudom összehozni, hogy mindenki rögtön bilire kerüljön ébredés után.
Van, hogy egyet ébresztgetek, a másik már bilire akar ülni, hozom a bilit, karomban az ébreszett gyerekkel, leteszem, adom neki az üvegét, a harmadik már felöltözve, de vetközik is éppen, szóval káosz.

Lényeg, hogy a gyerekek nagyon ügyesen vették az akadályokat az elsö évben, igaz jó sokat voltak betegek, meg be sem szoktak rendesen, (még mindign sírnak, pláne most a nyaralás után, minden reggel ordítókórus), de azért büszke vagyok rájuk, hogy ilyen ügyesek.
Az óvónéniket egyenként nagyon szeretik, de nem szeretnek oviba járni. Minden reggel azzal kelünk, hogy szem kinyit, aztán: ma nem megyünk oviba, mama? Mondom, de, erre ,nem, neeem, akaroook, nem megyek oviba, mindig ugyanaz a cirkusz. Pedig mondom nekik, hogy az ovi jó, szuper, aranyos gyerekek, gondozók, sok játék, stb., szóval motiválom öket, amennyire lehet, de nem  és nem.

Mindenki eljött, a gyerekek a gondozó nénikkel sütöttek sütit, volt fotózás, kint az udvaron játszottak, majd elöadtak pár éneket, (amit a lányok kívülröl fújnak itthon, de ott ki nem nyitották a szájukat, ültek, mint a kukák).
Az óvónénik végül mindenkit "kidobtak" a bölcsiböl, hogy mehessen oviba. Kezüket lábukat fogták, olyan Zsipp-zsupp módra, aztán a szülöknek kellett elkapni öket, én videoztam az elsö kettöt,  mert így elbújhattam a gép mögé, nem látszott, hogy sírok. 
Hát megyünk, 2 hét múlva ovisok lesznek és remélem ez jobban fog tetszeni nekik, mint a bölcsi csoport. "Familiengruppe" lesz, vagyis gyerekek 3-6 éves korig. Az ö csoportjukból senki nem megy velük, tök idegenek lesznek ott, tehát megint kezdödik, (folytatódik) a beszoktatás.
Kíváncsi vagyok, hajrá lányok!!!Elisa Angelával és Nikivel


IsabellaMarlene, balra Angela megsiratja a gyerekeket (én is bögtem)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése