2012. június 18., hétfő

Urlaubsreif

Ez a német szó nagyon jól kifejezi, hogy az ember nagyon megérett a nyaralásra.

Azért van most ennyi kép, mert könnyebb a képeket felpakolni gyorsan, mint írni bármit is.

Most olvastam egy nagyon szép bejegyzést Szityától, egy gyönyörü összhangról. De jó, de jó nekik.

Mi csak rohanunk és nagyon kevés a meghitt pillanat, leginkább köztem és a lányok között történik, amikor egyedül vagyunk. Most nagyon sokat vagyunk egyedül, a férjemnek új munkája van, ami gyakorlatilag egész héten tart, reggeltöl estig, ö még alszik, mikor elmegyünk itthonról és mi alszunk, mikor ö hazaér.
A munkám sem akaródzik most úgy, ahogy szeretném, nem vagyok megelégedve vele és ott is érzik, hogy valami nem stimmel.
A rendrakás szinte csak éjszaka megy, bár néha néha hála a Kisvakondnak, el tudok nyugodtan mosogatni, vagy a mosógépet kipakolni.(de nem panaszkodom, ez a blog nem rólam, hanem a lányokról-lányoknak szól)
Már nagyon várom a szabadságot, a nyaralást, Steiermarktba megyünk nemsokára, ahol 10 napig nem kell föznöm, mosogatnom, rendet raknom, csak eszünk, játszunk és kirándulunk, fürdünk.

A lányok most nagyon ügyesek, egész éjjel alszanak, nappal pedig, ha kint vagyunk, már szépen eljátszanak egymással.(persze mindig veszekedés a vége, nagyon durvák egymással néha, ütik, harapják, egymás haját húzzák)
Isabella és Marlene még cumiznak, napközben keveset, de alváshoz kell nekik. Napközben senki nem hord már pelenkát, csak alváshoz kell, söt az óvodában nem kell alváshoz sem nekik.
Isabella is elkezdett többet beszélni, nem kell kihúzni belöle mindent, magától is jön és mondja,valamire azt mondta tegnap, "a papa mondta szokni"(szokta mondani)
Elisa: Mama a Zsóka a barátnöd? Mondom igen, erre ö, "nem az én barátnöm a Zsóka. Marlene sem akart lemaradni: "az én barátnöm az Imi:-)"
Marlene tegnap :nekem a kedvencem a Zsóka, Imi és Àdám(barátaink)

Egyik hétvégén csötörés volt aházban, itt voltak a tüzoltók, mindenki megnézhette a nagy tüzoltóautót, söt bele is ülhettek, aztán rákövetkezö hétvégén mentöt kellett hívni a férjemhez, ezt a kettö összekombinálták és Isabella mesélte, hogy a papa elment a tüzoltóautóval a kórházba:-)

Sokat játszanak orvosost, (mesélek néha a munkámról) minden plüssállatot megvizsgálnak, Elisa mondta, hogy ö segít a kisbabáknak megszületni (mert meséltem, hogy Zsóka szülésznö és ezt "dolgozza")

Kérdeztem egyszer, lányok mit dolgozik a mama? Marlene : Cintányérozik! (Döbbentszmájli, honnan vette?) Zsóka meg "legel" (ezt sem tudjuk, honnan jött), de elképzeltük Zsókával, hogy én cintányérozok, ö meg legel heti 40 órában:-))))

Elisa mutatja Isabellának a könyvét és kérdezi: Ez mi Isabella, ez mi, ez, mi? I.szépen válaszolgat neki, erre Elisa megnehezíti a kérdezést és mondja: Isabella és németül?

Marlene a legjobban hintázni szeret kint, meg biciklizni, Isabella boszorkányost játszani (  kergetem öket egy szörnyü boszorkányos nevetéssel és ök menekülnek) meg motorozni, Elisa homokozni, futkározni, kukacot és katicát keresni. (Marleen a kismotorral, Elisa a rollerrel, Isabella a kétkereküvel szeret menni.)
Amit mindenki imád, virágok locsolása, vizezés, sározás.
Ha kimegyünk, Isabella szándékosan bevizezi magát, majd levehetem a cipöt? (zoknit, nadrágot, pólót) mire válaszolnék, már meztelen. A többiek meg követik.

Már könnyebben kimozdulunk, tavaly már elképzelhetetlen volt velük egyedül elmenni, most már boltba, játszótérre, programokra is el merek egyedül indulni. persze utcák szigorúan bekötve a babakocsiba, sétánál pórázon, programoknál a ház elé parkolva. Voltunk már 2x Magyarországon is egyedül, csak félúton kellett nagyon ordítanom egyszer a kocsiban, mert nagyon sikítottak hátul, verték egymást, meg elvették a játékaikat egymás kezéböl, (ez nem vicces, mikor az ember 130-cal repeszt az autópályán és hátul három kisboszorkány üvölt, hogy elvette a cumimat, macimat, meghúzta a hajamat, megrúgott, stb.)
Már eleve úgy készülök, hogy legyen náluk innivaló, játék, vagy valami rágcsa, legalább az elös félórára lekösse öket a zene, vagy éneklés. Aztán ha szerencsém van elalszanak, ha nincs, akkor énekelek, mondókázok, míg oda nem érünk.Ja meg közben vezetek.


4 megjegyzés:

 1. De szepeket irsz a lanyokrol,es tenyleg nagyon ugyesek,te meg ugyes anyuka vagy es bator vagy hogy 3 kis csajjal elmersz indulni egyszere barhova.En csak csodalni tudlak.Nlaunk is folyton vetkozes van,de ugyesek a lanyok hogy csak alvashoz kernek pelust,es az oviba mar az sem kell.Nagyon ugyesek,Isabella edeseket beszel, kis verekedosok akkor,de ezt kinovik.puszika

  VálaszTörlés
 2. Juditkám, csúcsak a fotók!!!!! Olyan helyesek a lányok, látom, Nálatok is kitört a kánikula :)))
  Nem csodálom, hogy vágyodsz már nyaralni, jó szó ez az urlaubsreif, akárcsak a "fernweh" :))))
  Szuper lesz a nyaralás, kicsit ki tudsz szakadni a mókuskerékböl, szép helyen lesztek, ki lesztek szolgálva, lányoknak is lesz program, biztos élvezni fogják ök is!!! azért látod, csak megérted azt is, hogy egyedül el mersz velük indulni :))))
  Atyám és ahogy lógnak a szeren!!! Nem semmi karizmuk van!!! Marcel nem birna igy lógni, az biztos :)))
  A héten hívlak még, millió puszi Nektek!!!!

  VálaszTörlés
 3. Csak Orsit tudom ismételni, Lalu meg se bírná tartani magát a "lógón", nemhogy még a lábát is feltegye.

  El lehet ám fáradni a sok cintányérozásban! :)))

  Nálunk autókázás közben az a "menö", hogy adjam hátra a kezem, mert ö szurit akar adni, aztán beragasztani. Autópályán még megy is, na de városban...

  A képek fantasztikusak!

  VálaszTörlés
 4. Szia,

  mi annak idején úgy jártuk meg kocsival Horvátországot, hogy a tesóm az első ülés fejtámlájára erősített egy mini dvd lejátszót (nem tudom, mi a neve, olyan kis mini képernyős, akkora, mint egy tablet és filmeket lehet rajta nézni út közben). Luxus autóban már láttam olyat is, hogy ez be van építve a fejtámlába, így a hátsó ülésen lehet menet közben videózni.

  A kétéves gyerek pillanatok alatt megtanulta kezelni: pl. felhangosítani, visszatekerni stb.

  Igaz, hogy az út végére kívülről megtanulta a család a Vuk teljes szövegét, de a gyereket több órára lekötötte a mese.

  Próbáld ki, biztos nektek is bejön.

  Üdv.,
  hűséges olvasód,
  marcsi Gárdonyból

  VálaszTörlés