2012. június 1., péntek

Május 1.Május elsejét meg kell ünnepelni, mert más is kimozdul otthonról, mi is kitudunk, igenis ki tudunk ketten is a három lánnyal!
Délelött egy kis vidámparkos feeling, aztán jöhet a virsli, sör, lufi, stb., ami hozzátartozik az ünnepnaphoz.
A délelötti programból tanulva, bár a lányok nagyon élvezték a forgatagot, délutánra csöndes családi pikniket terveztünk a zöldben.
Délelött a városban voltunk, hétköznap is feltününk a babakocsival, de most szinte vásári látványosságként kezeltek minket, nem beszélve a sok túl jókedvü (értsd:már délelött részeg) emberröl, akik hol röhögve, hol túl bamba arckifejezéssel (bammeg télleg sokat ittam, ha hármat látok  a babakocsiból) kötelezönek érezték, hogy megszólítsanak bennünket, beálltak a babkocsi elé és nem mozdultak, úgyhogy 1,5 órás "séta" (menekülés a tömegböl) után hazamentünk.
Ezek után volt bátorságunk mégegyszer kimerészkedni aznap, a Marchfeld Kanalhoz, ez egy nyugis sétaút egy kis csatorna mentén, ahol a madár sem jár. A férjemnek az a csodás ötlete támadt, hogy a kutyát is vigyük magunkkal.
Csendes kis pikniket terveztünk, a lányokatszabadon engedjük a babakocsiból, csak úgy, mint a kutyát, és mi meghoitten sétálunk utánuk.
Ez a zseniális ötlet sajnos még több száz bécsinek is eszébe jutott....
Elöször próbáltuk befogni a gyerekeket, hogy a minket megelözö vagy szembejövö biciklisek ne üssék el öket, a póráz nélküli kutyák ne támadják meg a mi békés, barátságos kis ebünket, majd fordítva, kutyát ne üssék el, gyerekeket ne egyék meg a nagy kutyák, közben toltuk a babakocsit, vittük a cuccokat és  izzadtunk a 30 fokban.
Az út felénél nem bírtuk tovább, kb. úgy álltunk, hogy Elisa bekötve a babakocsiba vörös, üvöltö fejjel (ki akar szállni), Marlene a kezemben, mert nem akar menni (vörös, üvöltö fejjel), férjem tolja a babakocsit, amihez hozzá van kötve a kutya póráza, mert a másik kezével fogja Isabella kezét, aki vörös, üvöltö fejjel szabadulni akar.
Komolyan, felléphetnénk a cirkuszban, bárki halálra röhögné magát.

Leültünk az úttól jó messze, árnyék, nyugi, takaró leterít, kaja kipakol, Marlene megszólal, mama bekakiltam. (napközben nincs rajta már pelenka és ha kakil, nem végez félmunkát) Èn (belül vörös, üvöltö fejjel) keresem a törlökendöt, hát, az a kocsiban maradt.
Oké, mi van? Szalvéta, papírzsebkendö.
Elisa vérszemet kap Marlene meztelenségétöl és egy óvatlan 20 másodpercben meztelenre vetközik.
Isabella közben kihasználja, hogy senki sem figyel rá és kiönti az ásványvizet a takaróra. (Megöntözöm a virágokat!)
Èn elmélázom, mitöl lehet, hogy lila karikák ugrálnak a szeme elött, ez most idegösszeomlás vagy agyvérzés?

Ezek után már nem történt semmi durva, megesszük a kaját, szedünk egy kis orgonát és hazasietünk, hogy kipihenjük a pikniket.
Boldog Május elsejét!

5 megjegyzés:

 1. Ne haragudj de nagyon jol szorakoztam, elöre örülök mi var ram...olyan edesek vagytok, puszi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Juditkám, készülj fel mindenre.Nem tudom milyen vérmérsékletüek a fiúk, de gondolom 2 fiúval még vadabb lesz a helyzet.Sara biztos egy kis angyal.Puszilunk

   Törlés
 2. Akkorát nevettem! Remélem időt szakítasz majd az írásra, ha majd elrendeződnek a mindennapok. Amúgy szerintem erősítds meg a gyerekek imunrendszerét ( mondjuk homeopátiával ), mert nem teljesen normális ( szerinrem ) , hogy a gyerekek monden hónapban betegek. Legalábbis nálam egyik gyereknél sem volt ilyen.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jenelle, nálam is csak azóta betegek, amióta a bölcsi elkezdödött.Àprilis-màjusban nem nagyon voltak betegek, kivéve a máj.végét most. Amúgy homeos Echinaceát szednek, sok gyümölcsöt esznek, (csak úgy magában nyalják a citromot is pl.) minden nap 3-4 órát vannak a friss levegön, mit lehetne még csinálni velük? Van ötleted?
   Igyekszem már gyakrabban jönni, mert beláttam, hogy amúgy be is zárhatom a blogot, ha már nem írok bele.

   Törlés
 3. Élvezettel olvastam, ugyanakkor nagyon átéreztem a Te helyzetedet is, hogy mennyire nem volt ez mulatságos az adott pillanatban! Nagyon jó, hogy visszatekintve már így le tudod írni:)

  VálaszTörlés