2011. október 31., hétfő

Ùjra egészségesen

Sajnos még 2 hétig tartott a betegség, végigment mindenkin, biztos valami nagyon durva vírus lehetett, mert volt, hogy Marlene és Elisa 39,5-39,8 -ig lázasodott, csak a hütöfürdövel tudtuk leszedni a lázukat.
Annyira elesettek voltak, muszáj volt heti 2x doki bácsihoz menni, antibiotikumot kaptak, meg egy csomó mást is, nagy nehezen lettek jobban,. 10 napig senki sem ment oviba. Csütörtökön aztán elkezdtük megint, nagyon ügyesen mentek, csak M. sírt, de ö is csak addig, míg engem látott, óvó néni azt mesélte, játszik, eszik, alszik, nagyon ügyes ö is.
Szerencsére a papa itthon volt, 2 nap ö volt velük egyedül, 1 nap Ádám is besegített,  1 nap Anita, én 2 napot voltam velük itthon, meg a hétvégék, így kihúztuk annyira, hogy nem kellett betegszabira mennem velük.
Ìgy is a 3 hetes munkaviszonyom alatt 5 napot már beteg voltam, a munkában nem volt vészes, mindenki rendes volt, persze, hogy mit gondoltak, azt nem tudom, de hát nekem elsök a gyerekek.
Haralddal megbeszéltük, hogy ha nagyon sokat lesznek még betegek és a munkahelyem sem bírja már türelemmel, akkor muszáj lesz elmennem munkanélkülire elmenni, amíg megszokják a bacilusokat és végigmennek rajtuk a gyerekbetegségek.
Majd áttérünk zsíros kenyérre, mert abból a pénzböl másra majd nem nagyon telik, de legalább megszünik az állandó idegeskedés, hogy oldjam meg a betegség miatti távolmaradásokat.

Most örömmel mennek az oviba, jól elfáradnak és minden nap valami újjal jönnek haza. Az éjszakáink sem olyn rosszak, az megvan, hogy 1 valaki mindig felébred, de aztán alszik is tovább (velem), szóval nem kell ringatni öket éjszakákon át.
A lányok egész mondatokban beszélnek, sokszor nagyon udvariasak egymással, (köszönöm, nem kérek többet, szívesen, bitte, danke, lécci, stb) velem, néha meg megy a hajhúzás, fejbeverés, lökdösödés.
Esti program, Isabella nagyon szeret a bilibe pisilni, minden este ül rajta, jön Marlene, ráül a másikra, pelenkástul, Isabella mondja neki, "Marlene, vedd le pelusodat", Elisa eléjük guggol és kérdezgeti, "hogy pisiltek, hogy pisiltek?"
Majd ha sikerült a "mü", I. felugrik, tapsol, bravó, bravó! "Marlene ne nézd meg pisimet" . Aztán mindenki startol a wc-be, hogy kiöntsük a pisit és mindenki lehúzhassa:-)

Még mindig nagyon megy a "NEM!", gyere ide: nem!, vedd le a cipödet:  nem!, gyere le onnan: nem!, és nem, nem, nem........mindenre.Remélem hamarosan vége lesz.
Kezdödik az "én", eddig a nevüket mondták, ki volt az?-kérdem,  Marlene, mondta eddig Marlene, most már azt mondja, èn! Ezt Elisa kezdte el mondogatni.
Marlene gyakran mondja, ha két figurát lát a könyvben, "szeretik mást" (egymást)
Amúgy vigasztalják egymást, simogatják, ha valaki sír.
Kedvenc játék a gyurma, lego, ceruza, fözöcske, a mese, mese, mese, könyvek minden nap minden órájában valaki nézegeti a könyvet, vagy hozza, hogy meséljünk.

Elisa újabban fél a boszorkánytól, amit egy könyvben látott, minden nap elmondja, nincs boszorkány és a biztonság kedvéért, németül is elmondja, hogy gibt es keine Hexe,  Isabella a denevértöl, ö is könyvben látta (Anna-Peti), este sírt is, fél óráig meséltem, hogy nem kell félni ,a végén már reménytelen helyzetemben (ugye aludni is kéne) egy gyönyörü rózsaszín, csillogó szárnyú denevért meséltem ,aki boldogan él az erdöben a mamájával és papájával, meg a kis denevér kistestvéreivel, ide-oda szökken és röpdös és nagyon aranyos:-)
Mire képes az ember, hogy nyugodtan aludjon a gyereke. (frászt kapok a denevértöl, utálom)

Pár képünk:
Àdám mesél (Flo és Isabella, mintha ikrek lennének)

Pocsolyázás

Báránysapka:-)

Felöltözve

Levetközve

1.Elisa hercegnö

Hollywoodi mosoly 1.

Hollywoodi mosoly II.

Hollywoodi mosoly III:

Szejetem, anyajos :-)

Igy is tudnak 

Fürdi elött

1 megjegyzés:

  1. Gyonyoruek,annyira edesek,cukik,aranyosak, csak csodalni tudom oket es hogy imadjak egymast,Orulok hogy jol vannak mar ,jo hosszu betegseg volt.puszika

    VálaszTörlés