2011. augusztus 3., szerda

Nyaralás

Olyan nehezen érek ide, pedig már szinte el is felejtettem a nyaralást, olyan régen volt. Közben a laptopom is feladta a létet, végleg, már semmit sem tudtam csinálni vele, majdnem 2 hétig net nélkül voltam.
A nyaralásunk nagyon jól sikerült,  az oda és a visszaúton is példásan viselkedtek a lányok.
Minden befért a kocsiba és az idönk is nagyrészt jó volt. A csajokat a vízböl nehéz volt kiszedni, ha sikerült is, pár perc múlva lógtak vissza, bátran elindultak egyedül a víz felé, föleg Marlene és Elisa, egész idö alatt fogócskáztunk velük. Amíg ettek vagy a strand játszóterén voltak, addig nyugi volt, de három ember (anyukám velünk volt) majdnem kevés volt hozzájuk úgy, hogy még a cuccainkra is nézni kellett.
Azért eljutottunk Almádiból kirándulni Tihanyba, Füredre, strandra, vásárolni, söt egyszer vacsorázni is voltunk, mert halászlé evés nélkül nekem nincs balatoni nyaralás.
A lányok nagyon jókat aludtak, föleg délután, mindig ébreszteni kellett öket, itthon meg azért 3kor fel szoktak kelni, ott volt, hogy 4ig is aludtak.Elég magasan fent voltunk a hegyen, jót tett nekik a friss levegö.
Persze elfáradtunk, mert itthon mégis jobban be van biztosítva minden, ott tudták az ajtókat nyitogatni, hütöbe kukucskálni, lépcsökön fel-le mászkálni, wc-be kotorászni a wc kefével és a többi, egyfolytában a sarkukban kellett lenni:-)
Mikor Tihanyban voltunk, szembe sétált velünk egy pár, két kis yorkshire terrierrel, Isabella elkezdett kiabálni, hogy cicaaa, cicaaa!!!!! Többiek: Miaú, miaú:-)))))
Nagyon röhögtünk, de a páros sértödöttnek látszott.
Kaptak a lányok fagyit, de nem voltak annyira oda érte, ami nem is nagy baj.
Találkoztunk a keresztanyámmal is, aki véletlenül szintén ott volt Almádiban, pedig amúgy gyöngyösi, régen láttuk egymást, jó volt újra találkozni.

A csajok már rengeteget beszélnek, maguktól is, eddig csak "papagájkodtak", amit mondtunk, mondták ök is, de most már olyanokat mondanak, hogy eláll a szavam, pl. Òmi Sopronban lakik, cica szobában lakik, mama jön, ad puszit, levette cipöjét, leesett, elmúlt, na, vége van, kinyitom, becsukom, tessék, kérem, köszi, szívesen, (ezt legtöbbször egyben:köszitessékszivesen) , aludj jól, szereti, meg mindent, amit akarnak mondani, azt elmagyarázzák.
Pár kedves történet:
Isabella szájában homok van, kitörlöm, kimosom, majd 5 perc múlva megint rág valamit, mondom neki, már megint mi van a szádban, azt mondja: nyelvem és nevet:-)

Marlene énekel alvás helyett, Elisa nézi, majd ahogy tölem hallotta, mondja neki: aludjál drágám:-)

Elisa felborítja harmadszor is a kinti asztalt, az uvaron, mondom neki, most már aztán elég, nevet, mondom, nem vicces Elisa, komolyan megharagszom, erre azt mondja nekem: ez mòkás:-)

Vannak dacolások, nem akarják, hogy tisztába tegyem öket, M.nem akar az etetöszékbe ülni, földre vetés, sikítozás, de le lehet öket valamivel kötni és akkor abbahagyják.
I. harap még néha, de egyre ritkábban, inkább csak viccböl, úgy tesz, mitha harapni akarna de nem teszi.
 Az evéssel küzdünk néha, húst csak ritkán esznek, bolognai spagettit, vagy darált húsos tésztát szeretik, de se rántott, se sült formában nem eszik meg a húsokat, se a felvágottat, csak virslit, de az mindig jöhet.
Krumplit már néha püré formában kóstolgatják, de máskepp nem kell nekik, a gyümölcsöket viszont mind imádják, zöldségböl a borsót, uborkát, paradicsomot, brokkolit, répát, karfiolt, paprikát, végül is majdnem mindent, amit adok, megeszik, tésztát, rizst nagyon szeretik és a leves minden formában jöhet, krémlevest, vagy a húslevest is nagyon szeretik.
Ùj, hogy megszerették a vajkrémet, néha egy-egy darab zsömle vagy kenyér is lecsúszik, ha vajkrémes.
A kifit megeszik, de a kenyeret, zsömlét csak elvétve.
Joghurt, túrókrém jöhet mindig, meg persze a nassolnivaló, föleg a csoki:-(
Még mindig cumisüvegböl isznak, napközben lassan átállunk a csörös pohárra, de még nem nagyon szeretik.
Sokat vagyunk kint, ha nem esik, de hideg van, akkor is kimegyünk, nagyon szeretnek a kertben.
Folyt.köv.

2 megjegyzés:

  1. Orulok hogy eljutottatok nyaralni,gondolom azert a 3 kis csaj hagyta azt is hogy ti is furcsizetek,es pihenjetek kicsiket.Nagyon cukik lehetek a lanyok ahogy jatszotereztek, logtak be a vizbe.Mi nyaralasunk is ugy telt hogy Julia folytn logott be a vizbe,hiaba szedtem ki ugyis vissza ment.Varom a tovabbi beszamolokat.A csajok ugyesek es milyen jo etvagyuk van, sok mindent szeretnek.puszika

    VálaszTörlés
  2. Mindjart itt a csajok szulinapja,varjuk a hireket

    VálaszTörlés