2011. augusztus 23., kedd

2011.augusztus 24.

Marlene ma 2 évesSzürkéskék szemü, barna hullámos hajú, 12 kiló, 88 cm magas, 13 foga van, sokat nevet, 10-15 verset, éneket tud egyedül elmondani, sokat beszél, segítökész, sajnálja a többieket, ha sírnak, velük érez, vigasztalja öket.

Szívesen söpör, törölget, segít, szeret öltözködni és a tükörben nézni magát, grimaszokat vágni. Sokat törödik a kutyával, mindig etetni, itatni akarja. Idegenektöl nagyon fél, elbújik, szeret a mama ölében üldögélni és a mama ujját morzsolgatni.

Cumizik, de csak ha fáradt, vagy alváshoz készülödik. Ha valami nem sikerül neki, gyorsan elveszti a türelmét, földhöz vágja a dolgokat, lökdösödik, csapkos, sikít. Szeret enni, ügyesen eszik kanállal, pohárból most tanul inni.Kedveskedö, puszilgatja, simogatja, akit szeret.

2 éve, 860 grammosan..........és maElisa ma 2 éves


Tengerkék szemü, aranyszöke loknis hajú, 14 kiló és 89 cm magas, 14 foga van, nagyon huncut, szeret nagyokat nevetni, kergetözni, csiklandozóst játszani, fogócskázni, elbújni.
Szereti a testvéreit, de egyedül is nagyon jól elvan, ha valaki sír, nem nagyon érdeklödik, játszani is egyedül szeret.

Nagyon szépen beszél, sokat magától mond, kitalál dolgokat (pl. tegnap óta azt mondogatja, hogy katuska-matuska) sok verset, éneket tud, de nem mondja, inkább hallgatni szereti, kedvence, ha valaki ölébe ülhet (háttal "betolat" az ölünkbe) és könyvböl mesélünk neki.
 Szeret "olvasni", soká elüldögél egy könyvvel, nézegeti, meséli. Ha valami érdekli, soká leköti, nagyon türelmes, addig próbálja a dolgokat, míg nem sikerül, duplozásnál vagy apró dolgok egymásba rakásánal ugyanúgy.
Elalvás elött elmeséli az egész napot, énekel, föleg a drámai történéseket meséli nagy élvezettel, pl. egy könyvben, amiben a mamája sír a kisfiúnak, Elisa  többször elóbégatja magát hangosan: ne menj el fiúúúm (ez fiam akar lenni)
Nem nagy evö, a legjobban a savanyú dolgokat szereti, pl. uborkát, gyümölcsöket, húst nem nagyon.
Ügyesen iszik pohárból, kanállal eszik, mindent egyedül akar csinálni, ha mérges, csapkod, kiabál. Kedvenc szava a nem.

Ha megüti magát, jön a mamához, de amúgy nem igényli az ölelgetést, puszilkodást. Nagyon barátságos, köszön, integet, megöleli, aki tetszik neki.


                                               2 éve, 980 grammosan.......
  


                                                          ..........és ma
 
 
 
Isabella ma 2 éves
 
 
Barna szemü, nagyon világos szöke rövid és egyenes hajú, 10,5 kiló és 88 cm magas, 17 foga van. Kifogyhatatlan energiája van, nagyon gyors, ügyes, mindenre fel tud mászni, megtalálja a legveszélyesebb dolgokat, komoly, sokat gondolkodik, keveset beszél. Mindent ért, tudja az összes verset, amit a többiek, de csak ha nem figyeli senki, akkor mondja el.
Szeret futkározni, mindig siet, nincs türelme megállni, leülni, a mesét is csak félfüllel hallgatja, miközben mászik, tornázik valamin.
Nagyon szereti az állatokat, föleg a cicákat, meg a plüssmackóját.
Kíváncsi, de szokatlan dolgoktól megijed elsöre. (homok, víz, gyertya, égdörgés, fóliazacskó, ilyenkor mondja is, hogy fél, fél)
Bellának hívja magát, pedig mi Morzsinak, vagy Isabellának szólítjuk.
Szeret enni, a kedvence a spagetti (pagidának hívja), a leves. Minden nassolást imád, csipsz, csoki, ropi, stb.
Erös akaratú, minden este kiharcolja, hogy ö legyen az elsö, aki fürdik, lesben áll, elöre levetközik, nehogy valaki megelözze.
Most dackorszaka közepén tart, ha nem úgy történnek a dolgok, ahogy ö akarja, lefekszik hasra a földre és megpróbálja megharapni a padlót, vagy beleharap az ujjába, toporzékol, kiabál.
Simogat minket, mondja is, simi, simi, így is alszik el, hogy simogatja a kezemet. Ha a karomba veszem, átölel és azt mondja nekem "pici babám".
Gyakran mondja hogy büdös mama-katica mama, gondolom ez valami kedveskedés akar lenni:-)
Nagyon tud szeretni, mindig kell, hogy legyen vele valaki, egyedül nem szeret játszani, sokszor odafut hozzám, szól, hogy mama, hopp (vegyem fel).
 
 
                                    2 éve, 640 grammosan.....
                   


                                                      ....és ma
 
 
Drága gyönyörü kislányaim, Marlene, Elisa és Isabella, boldog szülinapot kívánok nektek, ti vagytok nekem minden, ami szép és fontos, 2 éve megérkeztetek hozzám és azóta kerek a világ. Köszönöm, hogy vagytok nekem!
 

16 megjegyzés:

 1. Draga Juditkam, ezen a csodaszep napon kivanunk a lanyoknak nagyon nagyon boldog masodik születesnapot, isten eltesse öket sokaig ilyen boldogsagban es egeszsegben!!!!!

  Jaj ezek a mini kepek!!!! Emlexem, mikor elöször lattam öket a korhazban, mint a kis macskak, palcika labakkal, kezekkel, alig latszottak ki a csövek alol es most pedig, kesz hölgyek!!! Ez mind mind Neked köszönhetö, hogy ilyen szepek es okosak, emberfeletti, amit birsz nap mint nap, amennyit foglalkozol velük, amennyi odafigyelest es szeretetet kapnak Töled! Igazan büszke lehetsz rajuk, ök pedig nagyon szerencsesek, hogy TE vagy az anyukajuk!!!!!
  Szuperek a tortas kepek, könnyes szemmel neztem vegig öket, annyira jo lett volna ott lenni Veletek!!!!!

  Vigyazzatok nagyon Magatokra, puszilgatsd meg a lanyokat helyettem is!!!!!!!!
  Millllio sok puszi Nektek!!!!!

  ps. nagyon jo lett a frizurad :))))

  VálaszTörlés
 2. Gyonyoru draga kiscsajok!
  Ngayon boldog 2-dik szuletesnapot kivanunk nektek.Gyonyoruek vagytok,okosak vagytok,csodasak vagytok,es kitartoak hogy azokbol a pici babakbol ilyen szep es nagylanyokka valtatok.Nektek van a legjobb anyukatok.O az aki nagyonsokat segitett nektek,jobban es roszban.Gyonyoru nagy lanyok lettetelk akik nagyon sokat tuidnak es egyszeruen fantasztikus lanyok vagytok, biztos nem volt konnyu nektek es az anyukatoknak sem,de megcsinaltatok.Buszkek vagyunk ratok nagyon.Biztosan gyonyoru szulinapotok volt.puszika

  VálaszTörlés
 3. Nagyon jó egészséget kívánok a Szépségeknek! Nagyon okosak, sok mindent tudnak, ügyesek, büszke lehetsz Rájuk! :)

  Legyen nagyon szép napotok! :)

  Vivien

  VálaszTörlés
 4. 2 éve lelkes olvasótok vagyok. Mindig várom az újabb és újabb történeteket, képeket. Jó látni, ahogy fejlődnek, és alakul a három kis egyéniség.

  Nem mellékesen: elképesztő amit végigcsináltál. Anyukának is jár a gratuláció és az elismerés!

  Boldog születésnapot, Lányok!

  Marcsi, Gárdonyból

  VálaszTörlés
 5. Isten éltesse sokáig a lányokat!!!

  VálaszTörlés
 6. Köszönet, amiért a születéskori képeket is láthattuk!
  Nagyon meghatóak voltak azok is, ahogyan az egész bejegyzés!
  További sok örömöt is boldogságot kívánok nektek!
  Üdvözlettel, egy négylányos anyuka

  VálaszTörlés
 7. Nagyon nagyon boldog 2. szülinapot kívánunk a lánykáknak! Gyönyörűek, okosak, ügyesek! Sok-sok puszi! Melcsi, Levi, Zsófi

  VálaszTörlés
 8. boldogságosat a lányoknak és nektek is :)

  VálaszTörlés
 9. Drága Orsi, Iza, Vivien, Marcsi, Annamari, Szitya, Melcsi+Levi+Zsófi, Renkovic, köszönjük szépen a jókívánságokat, már délután el kezdtem olvasni ,aztán megmutattam anyukámnak, miket írtatok, aztán a férjem itt talált bennünket meghatódva, bögve, szipogva:-))Nagyon aranyosak vagytok, megható és kedves amit írtatok és köszönöm, hogy olvastok!

  VálaszTörlés
 10. Ez csak termeszetes ,imadjuk a rolatok,a kis csajokrol szolo torteneteket,ti annyira kulonlegesek vagytok, foleg azert hogy 3 kis csajotok van, hogy 3 ikres, hogy te anya milyen oda ado vagy es mennyit foglalkozol a lanyokkal,es szerintem sok szulonek pelda vagy.puszika

  VálaszTörlés
 11. Isten éltesse a 3 gyönyörű "novemberi" lánykát és az anyukájukat!!! :) Hihetetlen, hogy mekkorát nőttek és milyen ügyesek, okosak és nem mellékesen szépek. Apukának lesz baja pár év múlva... :)

  puszi Nektek: Mókus és Marci

  VálaszTörlés
 12. Nekem is pont az jutott eszembe a képeket nézegetve, hogy mennyi munka, erőfeszítés, és hány tonna szeretet van emögött a két év mögött. Juditkám, nálam mindenképpen a hétköznapi hős kategóriába tartozol és csodállak azért, hogy hogy voltál képes ilyen minőségben végigcsinálni az elmúlt időszakot. Neked is boldog születésnapot és a legjobbakat!

  VálaszTörlés
 13. Egy kicsit késve, nagyon boldolg szülinapot kívánunk a lányoknak! "... legyen még sok ilyen szép napod!..." Szuper anyuka vagy Judit, puszi: Dóri, Feri, Gergő

  VálaszTörlés
 14. Draga kicsi angyalok, legyenek mindig nagyon boldogok!
  Es neked is tiszta szivbol kivanok minden jot!
  Mindig jovok, olvaslak benneteket, olyan sok erot ad, igy az elso (es remelem utolso) lombikra keszulve.
  Boldog szuletesnapot, utolag is a lanyoknak!

  VálaszTörlés
 15. Sok-sok boldogságot és jó egészséget kívánok az egész családnak. Gyönyörűek a lányok. Csodálatos ahogy ezek a pöttöm babák ilyen fantasztikus nagy lányokká fejlődtek. Mióta megszülettek olvasom a blogot, tanulok kitartásról és szeretetről. Minden kisgyereknek ilyen odaadó szülőket kívánok,mint Ti vagytok. Én, mint egy egykori koraszülött baba és mostmár kétgyermekes anyuka további sok sikert és kitartást kívánok az egész családnak. Judit Békéscsabáról

  VálaszTörlés
 16. Tmókus, köszi neked is, ugye szépen behozták, hogy nem novemberiek lettek, hanem már augusztusban megszülettek? Apuka már most tervezi, hogy mit fog tenni, ha majd jönnek a fiúk:-)Pusziljuk a kis Marcit
  Zsizsik, elöször könnyeztem, aztán elnevettem magam a "hétköznapi hösön", köszönöm, nagyon örülök, hogy így látod, a minöségem azért már itt-ott kicsorbult a 2 év alatt, de más sincs jobb állapotban 2 ilyen év után(majd beszélgetünk róla, jó?)puszilunk benneteket
  Dóri, köszönjük, olyan ari vagy, hogy gondolsz ránk, puszilunk benneteket
  Darilh, hajrá a lombikhoz, jaj, nagyon tudom, min mész keresztül most,nagyon köszönjük a jókívánságokat!
  Judit druszám, te is megbögettél, olyan szépet írtál, köszönöm szépen, ismeretlenül is minden jót kívánok nektek és köszönöm, hogy olvasol.

  VálaszTörlés