2011. február 18., péntek

Alvás-betegség

Mostanában a megfázás miatt nem alszunk, semmi komoly, csak orrdugulás, orrfolyás, kis láz, de nem vészes, viszont az éjszakai alvás (ami amúgy sem fényes) még rosszabb lett.
Egy hete megy ez, ma éjjel végre mindenki aludt, de nem veszem ezt semmiféle nagy változásnak, két hétben egyszer át szokták aludni az éjszakát, hát most ez volt az az éjjel.
Meg tudnám szokni:-)
Az idö olyan rossz, nem tudunk kimenni, pedig annyira szeretnének már kint futkozni, ha nyílik az ajtó, mutogatnak, hogy oda, oda....
Amúgy mindenki nagyon ügyes, szerintem nagyot nöttek, ki kell válogatni megint a babaruhákat, sokat kinöttek már megint.
Jó lenne már ha melegebb lenne, hogy ne kelljen ennyit öltözni.
Már 2x el tudtunk menni Zsókáékhoz, ami nekem nagy szó, kicsit kimozdultunk.  Olyan jó volt és nagyon szeretnek ott a lányok.
Hétvégén megjött a nagymama, most egy hétig marad, nagyon örültek neki a lányok, azóta is rajta lógnak, de ha kimegyek, azért keresnek.

Hétfön ultrahangon voltunk Elisával, egy régi történet, amit még nem zártunk le, most megvan ez is, végül minden oké vele, se hormonzavar, se anyagcsere gondok, egyszerüen nagyobb, mint a többiek, pedig annyira keveset eszik, nem tudom, mitöl nö.
Már a 84es ruhák kicsik neki.Jó hurkás combija van és olyan erös, lehet, hogy Superwoman lesz, ha megszorítja a nyakamat, bizony érzem.
A napi kajája: reggel 100 ml tápszer (a többieké 250 ml), reggeli szinte semmi, 1-2 falat kenyér, semmi hús, 3-4 kanál müzli, vagy 3-4 kanál joghurt.
Ebédre a levesböl eszik, másodikat szinte soha, krumplit, rizst nem, néha kis tésztát eszik, aztán egy minijoghurt, vagy gyümölcsböl egy szelet alma, vagy 2-3 karika banán.
Uzsonnára pár karika virsli, de ha más van, akkor csak egy kis darab sajt, vagy uborka, 1-2 falat zsemlye, vagy kiflivége.
Próbáltam már mindent reggelire, vaj, felvágottak, lekvár, rántotta, bundás kenyér, májkrém, nutella (de pszt!), különbözö müzlik, túrókrém, vajkrém, sajtok, (kocka, kemény), de nem kell neki.
Sokat iszik, vizet, teát cukor nélkül, ritkán kapnak gyümölcs vagy zöldséglevet is, de vízzel hígítva.
Este 250 ml tápszer. Ettöl néz ki így, mint ahogy kinéz.
Nem nassolunk közben, vagy ha néha igen, akkor sem csokit, vagy édességet, hanem kölesgolyót, gyümölcsöt, joghurtot.
Ha én eszem, abból kér mindig, de 1-2 falat után elveszti az érdeklödését. (Isabella addig áll ott, amíg van a tányéromon, Marlene körülöttem kereng, ha lenyelte, már megint ott van, nyitja a száját, mondja, hamm, hamm.)
Szóval ö ilyen.
Most a növekedése a normál értéken belül van, eddig a felsö határon, most a grafikon közepén, átlagosnak mondható.(kérdezték, mi mekkorák vagyunk, Harald 193 cm, én 176 cm, szóval lehet nagy Elisa is)
Èn ezzel lezártam a témát, remélem nem kell többet mennünk.
Èjjel megint fenn volt 3kor, mostanában ilyenkor ébred, kis vizet iszik, muszáj kihoznom, mert annyira sír, hogy felébreszti a többieket. Fél órát kínlódik és aztán elalszik.
Aztán én is gyorsan be az ágyba, míg fel nem ébred a következö kisasszony.

5 megjegyzés:

 1. Jaj Ti szegenyek, jobbulast a lanykaknak, remelem, hamar kigyogyulnak a nathabol es jobb ejszakaitok lesznek (mondjuk a nemalvasrol en is tudnek mit meselni....:(((

  Örülök, hogy Elisanal minden lelet rendben van, mondjuk en is lattam,hogy alig csipegetett csak a kajakbol, hat ö ilyen alkat es tenyleg Ti is magasak vagytok!! Azert nem semmi, h mar a 84es ruhak is kicsik neki!! De legalabb mas meretet hordanak a csajok, igy majd Isabella meg tudja örökölni a tesoktol es nem kell egyszerre egy méretböl harmat vennetek :)))

  7vegen majd kereslek, jo lenne dumalni egy kicsit!!!

  Vigyazzatok Magatokra, millio puszi!!!!

  VálaszTörlés
 2. Köszi Kisháze, sokat gondolok rád, hogy nem vagyok egyedül az éjjel nem alvással, már csak orrfolyás es köhögés, remélem lassan jobban lesznek.
  Ja, a ruhákról mesélhetnék, kidöl a szekrény,mert benne vannak a téli, kinti, benti ruhák, plusz a 74-104-es méretig minden, mert mindenki mást hord.
  Már alig várom, hogy ne kelljen annyit öltözködni, tavasz legyen.
  Puszilunk benneteket

  VálaszTörlés
 3. Ide mar 100x irtam megjegyzest de ugy latszik egyszer sem tette ki,gyogyulast kivanunk a csajoknak,es remelem hamar valtozik az ejjeli alvas is.Hu milyen nagy lany lett Elisa.puszika

  VálaszTörlés
 4. Köszi Iza, már jobban is vannak kicsit, csak ez a köhögés. Nekem sem megy mindig a bejegyzés ide, sokszor megírom aztán feladom.

  VálaszTörlés
 5. Lili nálunk sem egy bajnok evő, mégis átlagon felüli a súlya és a magassága is. Szóval ö az apja génjeit örökölte, az ö családjában ilyen nagytermetüek.

  VálaszTörlés