2010. december 10., péntek

Egészség...

...kopp-kopp-kopp, le is kopogtam, mindenki jól van, még ez a hideg sem betegítette meg a csajokat, minden oké.
Napjaink kb. egyformán telnek, semmi nagy dolog nem történik, minden nap hoz valami pici újat, mert napról npra okosabbak, ügyesebbek lesznek a lányok.
Marlene rengeteget "beszél", nem lehet leírni mit, össze-vissza hadovál, ha énekelek, vagy verset mondok neki, akkor nézi a számat és igazítja, mozgatja az övét, mintha akarná ö is mondani, (ilyenkor mindig nevetnem kell, olyan vicces), legújabb tudománya, hogy háttal jön le a heveröröl, de csak ha kérdezem, hogy kell okosan lejönni?Ha nem kérdezem, akkor fejest ugrik, amúgy a többiek is.Nagyon veszélyes, így raktunk egy csomo párnát az ülögarnitúrára, hogy ne tudjanak felmászni, igaz most mi sem tudunk csak úgy leülni, söt ha vendégek jönnek, ök sem, de legalább ép a lányok feje.
Marlene rengeteget nevet, ha kérdezem, van kaka a gatyában? -akkor nevet és rázza a fejét, akkor is, ha tele van.(valami hehehe-höhöhö félét hallat, nagyon aranyos)
Mutatja, hogy törjük a diót, vagy hogy kalapál a manó az énekben, tapsol, ha mi elfelejtjük öt megtapsolni, "énekel" vagyis kornyikál (mint Dori a Némóban, mikor utánozza a bálnákat), táncol, csapkodja a térdét, forog, topog, nagyon ügyes mozgásban is.
Imàdja a tükröt, pofákat vág, nevet, kedveskedik, felhúzza az orrát, kész színésznö, ha megsértödik, lefekszik a földre és nyöszörög, nézi, hogy látom-e mennyire szenved, Oscar díjast alakít, mondtam is neki, Marlene, Hollywood vár !!!!
Nagy nevetés közben bekukkantottam a szájába és majd elájultam, 2 rágófoga van hátul, elöl meg lent csak 2 fog van. Fura, nem?


Elisa még mindig a legnagyobb, jó kis sonkái vannak, nagyot nött, az arca is megváltozott, szeret olvasni, szereti ha felolvasunk neki, mutogatja, mi hol van, óra, cica, labda, baba, mama, banán, alma, mackó, autó (berreg is )  telefon, ha csörög a telefon, mondja, "papa?", mindent, ami hasonlít a telefonhoz, a füléhez tesz, (pl.távirányító), teljesen odavan a tv-ért, ha megy, nem tud semmi másra figyelni, csak bambul. Nem is kapcsolom már be, csak ha kicsit ki kell mennem, vagy kis csöndre vágyom.
Ügyesen megy Elisa, a kis 8. foga már jól látszik ,a többi foga összevissza áll, remélem majd összenönek, jó sok szünet van köztük.
Nagyon szeret pancsolni, meg nézegetni magát a tükörben.A legnagyobb fiók és szekrénykipakoló, amit elrakok, rögtön kirakja, ha lehet.
Nagyon szeret ölelgetni mindenkit, bújik, de néha még durván üt, ha simogatni akar.


Isabella még mindig a kis saját feje után megy, ö nagyon más, eröszakos a többiekkel, ha vita van játékon, vagy bármin, mindig ö a gyöztes, erövel, vagy ordítással (nem sír, leordítja a többiek fejét) elvesz mindent.
Jaj nekem is, ha valamit nem engedek meg, simán lefejel.
Ha végképp nem nyerhet, akkor megfordul és elmegy, más szórakozást leresni.
Ha a többiek is oda akarnak ülni hozzám, ö már megy is, együtt nem akar, csak ha ö egyedül ülhet az ölemben.
Nem engedi magát nagyon puszilgatni, csak ha ö akarja, akkor jön, de akkor se vége se hossza a sok ölelésnek, amit kapok, a többieket is angyon szereti, a plüssállatokat mindig öelegeti, mondja, ájjj, ááájjjj, pláne a cicákat szereti, meg a maciját.
Rengeteget megy, egész nap úton van, ide-oda, szeret a játékos kosárban is üldögélni, de nem sokaíg, tiszta nagymamám amúgy, ö sem bírt megülni 2 percig, ha muszáj volt, akkor kalimpált a lábával, még 70 évesen is.:-))) (mondjuk is Isabelának, te kis Böske, mint a dédnagymama)


Ma szakad a hó és elöször van, hogy nem tudjuk kitenni a lányokat a levegöre aludni.
Nagyon szenvednek, ordítanak, egymást nem hagyják elaludni.


Ezt a bejegyzést 3 nap múlva folytatom.
A múltkori nemalvás elég durvává fajult, végül a lakásban, babakocsiban elaltattuk öket egyenként, majd Elisa egy órás alvás után felkelt, a többiek 2 órát aludtak, ami kevés volt nekik, így estére döltek mindenfelé, már 8kor elaludtak, gyors fürdés és etetés után, persze ezért már hajnali 4kor fenn voltak és éhesek voltak, szóval nekünk még a napi egyszeri alvásnak nincs itt az ideje.
Teljesen összedölt a napirendünk aznap.
Hó még mindig van, de most is kint alszanak, ahogy kitettük öket, elaludtak.
Megint 2 nap múlva tudom folytatni, most a lányok nagyon változnak, föleg hangualatilag, a foguk jön, vagy valami front van nem tudom, de nagyon bolondok.
Marlene ki sem enged a szobából, ha nem lát, már sír is, mamma, mamma.....
Enni sem akarnak, nem tudom már mit fözzek, semmi sem jó.
Virsli még az egyetlen opció, amit elfogadnak, néha sajt, néha nokedli, néha leves, de ennyi.
Ezt most már felrkom a blogr,a ki tudja hány nap múlva tudom megint folytatni.

4 megjegyzés:

 1. Nagyon nagyok lehetnek a lanyok es edesek is,tunderiek is.Hat hogy meg mindig kinn alszanak az erdekes de egesseges is,de anya nem felsz hogy megfaznak?
  pusizka

  VálaszTörlés
 2. Nem, nem félek, eddig még egészségesek és szeretnek kint aludni, vagyis CSAK kint alszanak el, jól be vannak csomagolva, nem tudok mit csinálni velük, próbáltam bent altatni öket, de nem ment, csak üvöltés és extrém hiszti lett a vége, meg hogy összevissza aludtak el.Azt meg hárommal nem engedhetem meg magamnak, hogy mindenki akkor aludjon, mikor szeretne. Mindig káosz a vége.

  VálaszTörlés
 3. Klasz lett a blogotok igy sokkal szebb es hangulatosabb.Hat az jo ha igy megszoktak es igy mind harman eltudnak aludni,hat megertelek mert rosz lenne ha benn kenne altatgasd oket szerre ,mire az utolsot altatnad az elso folebredne.De te nagyon ugyes vagy anya,puszika

  VálaszTörlés
 4. Köszi szépen, karácsonyra gondoltam kidíszítem kicsit a blogot, még küzdök vele, a betük itt ott fehérek, vagy színesek, valamit elszúrtam, de csak lassan haladok. Jövöre kész is lesz:-)))

  VálaszTörlés