2010. november 14., vasárnap

Koraszülött kontroll+képességfelmérés

Szerdán megvolt minden, nagyon jó eredénnyel zártak a lányok.
Igaz, hajnali én3-tól én fenn voltam, Isabella és Marlene köhögtek+sírtak  felváltva, mire elaludtak, reggel 5 volt, fél 6kor meg kelni kellett, persze ilyenkor, ha megyünk valahová, aludnának tovább, de muszáj volt felkelni.Megittáka tejüket, aztán készülödés, öltözködés, pakolás.A kettes és egyes kocsival mentünk, metroval, mert akkor tuti odaérünk, párszor már a kényelem mellett döntve kocsival mentünk, aztán álltunk a reggeli dugóban, vagy kerestük a parkolóhelyet, mert az egész AKH garázs le volt zárva.Na szóval Anita jött reggel 7re, aztán fél 8kor el is indultunk, rögötn jött a Schnelbahn, szerencsénkre alacsony küszöbü, csak be kellett tolni a kocsikat, nem emelgetni.
A metro is rögötn jött, így jó korán odaértünk, a kórházban vármt minket a korai fejlesztös hölgy, hárman már könnyen elbírtun ka lányokkal.
A koraambulancia teljesen fel lett újítva, rengeteg játék, legó, csúszda, stb. volt, a lányoknak eszükbe sem jutott, hogy ök ilyenkor már rég meg szoktak reggelizni, söt, alszanak is.
Nagyon tetszett nekik a sok új játék.
Elöször a pszichológiai felmérés volt, egy doktornö és egy asszisztens figyelte meg a lányokat, egyenként, elözör Marlene volt bent, minden feladatot nagyon ügyesen megoldott, bár nem nagyon érdekelte, közben jött-ment, énekelt, mosolygott.
Az eredménye nagyon jó lett, nincs elmaradva semmivel sem, söt, egyes dolgokban, pl. mozgás, járás, az egy évesnél jóval elöbbre van .
(a korrigált életkoruk most egy év)
Elisa következett, addig a többiek kint Anitával ettek, mert már kezdtek türelemtlenek lenni, Elisa nagyon jól koncentrál, jóval tovább tud figyelni egyes feladatokra, mint a többiek, söt a koncetrációs készsége a doktornö szerint 16-8 hónaposokénak felel meg.
Neki lett a legjobb eredménye, igaz mozgásban a többiektöl el van maradva, de a korosztályától egyáltalán nem, már 2 hete megy egyedül ,ami ugye egy egy évestöl még nem várható el.
Szellemileg meg magasan a többiek felett van.
Mutatta az órát a falon, a cicát a könyvben, berregett az autónak, amint mutattak neki, ügyes volt.
Isabella, mire sorra került, már nagyon k.o volt, evett, de nem aludt, majdnem két órát várt, hogy sorra kerüljön.
Mégis nagyon ügyesen oldott meg mindent, igaz, neki a finommotorikája nem olyan jó, mint a másik kettönek, viszont nagyon erös és mozgásilag a legügyesebb.
A feladatok-pálcikákat lukba illeszteni, autót kivenni a müanyag kazetta alól, két leborított csésze-egyik alatt elrejtve egy müanyag nyuszi , melyik alatt van (kicsit, mint az itt a piros-hol a piros), labda dobálás (mindegyik rúgni akarta:-))), könyvben állatok-tárgyak feliserése.
Volt egy cipö, amikor Isabella meglátta, mutatta, hogy neki is van cipöje, söt, mondta, hogy cica van rajta, én fordítottam a dokinéninek, nevettek nagyon.
Ja és a teszt németül ment, szóval az én gyerekeim mindent megértettek németül, amit kértek tölük, vagy mondtak nekik. Még csak 14 hónaposak!!!!!!!!
Nagyon büszke voltam rájuk!
Majd kapunk egy írásos eredményt, de addig is nagyon megdicsérték öket, (meg engem is, hogy látszik mennyit foglalkozom velük, pirul-pirul) és ´mehettünk
A koramabulancián már annyira fáradtak voltak, hogy volt egy kis ordítás, hiszti is, de ott is minden jól ment, a professzorunk nagyon elégedett a gyerekekkel.
Súlyuk:
Elisa- 11 250 gramm, 80 centi
Marlene- 9300 gramm,  78 centi
Isabella- 8670 gramm, 77 centi.
Mire hazaértünk mi is nagyon elfáradtunk, pláne hogy én reggel fél 3 óta nyomtam.
Délután a lányok összevissza ettek, aludtak, itt mutatkozott meg, mi van, ha mindenkit hagyok csak úgy aludni, ahogy szeretne, teljesen más a ritmusuk.
Sajnos nem engedhetem meg nekik, hogy akkor csináljanak mindent, amikor nekik jó, mert összedöl a rendszer és én egész nap csak etethetek, altathatok.
Estére annyira elfáradtak, (csak egyszer aludtak) hogy extrém hiszti volt, három különbözö hangfekvésben ordítottak, a földön fetrengtek és egyfolytában elestek, na akkor még hangosabbra kapcsoltak.
Igy már 8kor adtunk nekik enni és el is aludtak ügyesen.
Volt 2 éjszakánk, amit végigköhögtek, plusz Isabellának jött két rágófoga hátul, hát nem volt egy habostorta, de most mintha lecsengett volna minden és a mai éjszakánk egyenesen fenomenális volt, este fél 10kor aludt mindenki és az elsö negyed hétkor kelt reggel.
Jipppiiijjjjéééé!!!!!!!!!!!
ALUDTAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem emlékszem, volt-e már olyan éjszakánk, hogy senki nem ébredt fel egész éjjel.

4 megjegyzés:

 1. Nomikam, szupppper, hogy ilyen jo eredmenyeket ertek el a lanyok, de hat nem is lehetett mast varni, tenyleg annyit es olyan nagy szeretettel es odaadassal foglalkozol velük, annak megvan az eredmenye!!!!
  Örülök, hogy minden rendben ment, jok lehetnek ezek a feladatok :))
  Es nem semmi, milyen jo husban vannak, föleg Elisa :))))))
  Anyos akkor elment?
  Vigyazzatok Magatokra, szep hetet, csörgetlek majd!!!
  Millio puszi Nektek!!

  VálaszTörlés
 2. DE jo a csajok eredmenyei,ugyesek es okosak,meg gyonyoruek,a sulyuk is nagyon jok.SZerintem meg nagyon ugyes vagy anya es latszik is hogy foglalkozol veluk,nemetul is ertenek mindnet de klasz.Elisa jo husban van,de jo hogy vegre aludtal anya.jol is jott neked gondolom az ejszakazas utan.puszika

  VálaszTörlés
 3. :-)Köszi, nagyon örültem én is az eredményeknek.
  Igen anyós elment, végül is nem volt semmi gond, visszafogtam magam, hehe.
  Képzeld pedig Elisa eszi a legkevesebbet, na és ki a legtöbbet? Hát Isabella:-)))
  Hívlak a héten, puszi

  VálaszTörlés
 4. Nem kell félni a koraszülöttségtől annyira. Einstein is koraszülött volt. Nem gondolnám, hogy bármilyen lemaradása lett volna a többi emberhez képest. Talán a fizikuma hagyott némi kívánnivalót, de ha megnézzük az agyasokat, akkor szinte mindegyikre ráférne egy pici kondizás. Örülök, hogy a babáknak nincs semmi problémája. Amúgy kicsit mérgelődésre ad nekem okot megint a média. Onnan sose hall semmi jót az ember. És ez ragadós. Sok nőnek volt már koraszülött babája, de ebből csak töredéknek van olyan picije, akinek maradandó károsodása van. Úgy gondolom, hogy nem ezt kéne kiemelni. Persze fontos, hogy tisztában legyen mindenki a kockázatokkal, de nem úgy kéne ezt megoldani, hogy mindenhol csak rémhíreket lehet olvasni. Ezért lenne jó az orvossal minden egyes részét átvenni a terhességnek és a szülésnek is. Van egy jó könyv, amit nem rég olvastam el, a könyv főleg arról szól, hogyan lehetne az egészségügyet helyreállítani, illetve a mostani helyzeteket mutatja be az egyik volt szülészorvos. Szóval azért tetszik a könyv, nekem, mert nagyon sok és nagyon hasznos tanács van benne, több esetre is, de foglalkozik a babák etetésével, tanácsokat kaphatnak belőle a gyermektelen párok is, hogy hova fordulhatnak, szóval mindenféle jóság van benne. Akit esetleg érdekel, ingyen letöltheti, de szeretném nyomatékosítani, hogy a könyv nem segítséget szeretne nyújtani így nem kell csodákat várni tőle. Itt érhető el: http://www.ingyenesenletolthetokonyvek.hu/konyvek/szuleszeti-zarojelentes-dr-berko-peter-2011

  VálaszTörlés