2010. szeptember 29., szerda

...folytatás reggelröl...

Még a lányokról akartam írni, (mi másról) szóval megindult a fognövekedés is, Marlenenek lent 2, fent 3 van, a 2. és 3. majdnem egyszerre jött ki, meg is szenvedett szegény vele.
Elisának fent 3, lent 4, a fenti két elsö fog között van kb.2-3 mm szünet, olyan édes, ha nevet, mint egy nyuszi, úgy néz ki.
Isabella ebben is a vezetö ,neki már a 8.-at várjuk, fent 3, lent 4, nagyon szép kis egérfogak.Neki elöbb lett összesen 7 mint Elisának, E. még csak most bújtatta ki a 7.-et.
A leghoszabb haja Marlenenek van, szép barna, a nyakába, szemébe lóg, le kéne vágni, de az apja felhördült, mikor említettem, (:-), a csatokat, gumikat nem szereti, kiveszi, vagy kicsúszik a hajából.
Elisa is sok hajú, neki göndörödik itt-ott, aranyszöke és ha nagyon "dolgozik", jól megizzad a feje és akkor mindenhol csigákban áll a haja.
Isabella is növesztett sok-sok kis pihét,neki hajmosás után látszik igazán, mennyi van, de kis rövid hajacskák, egyenes, remélem még soká nem nö neki több haja, mert imádom a majdnem kopasz fejét puszilgatni.

A kontrollon megmérték öket, Marlene 8,6 kiló, Elisa 10,5 kiló, Isabella 8 kiló, Elisa 74 cm, a többiek 73 cm magasak.
(most visszanéztem egy éve, szeptemberben Marlene 1520 gramm volt, Elisa 1500 és Isabella 1335 gramm!!!!!!)
Istenem ,ha valaki akkor megnyugtatott volna, hogy jövö ilyenkor már ekkorák lesznek, egészségesek, normálisak és menni fognak! Nem idegeskedtem volna ennyit.
Ma Marlene elment az ülögarnitúrától az asztalig, (6 lépés), Isabella járja a köröket és Elisa is tett 2 lépést egyedül.
Ma krumpli-cukkini-csirkehús volt az ebéd, de inkább a mi kelkáposztafözelékünkböl kunyeráltak.
Marlene eszi a legtöbbet, bármennyit meg tud enni, ha jóllakott, rázza a fejét, nem kér többet és mondja Ne-ne-ne.
Elisa újabban mindent kikotor a szájából, amit mi adunk és ö visszarakja kézzel. (ez a spenótnál nem valami szép látvány) Ha kicsit elterelem a figyelmét, akkor nyel, de néha már nem bírok továbbénekelni, miközben etetem a többieket is, így néha szörnyen összekeni magát.
Isabella eszik a legtisztábban, ha valami ízlik neki, még akkor is eszik, mikor a többiek már rég végeztek, de azért elég válogatós lett, pl. a felvágottakat nem szereti, inkább csak vajas, vagy valamilyen megkent kenyeret, zsemlyét, stb. A gyümölcsöt nagyon szereti.
Ügyesen esznek már darabost, csipegetik az etetöszék tálcájáról.
Inni még nem tudnak pohárból, egyszerübb a cumisüveg egyenlöre, próbálkozunk, de kevés az idö rá.
Mndjárt jön a segítségem és kicsit összerámolunk itthon, a lányok kint alszanak.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon szep a sulyuk anya,es a nagysaguk is tenyleg ha avalkai azt mondta volna hogy hadd el anya most ilyen picik de egy ev mulva biztosan ekkorak lesznek es egessegesek akkor is aggaodtal volna de esetleg nem olyan sokat mind igy.De mostmar lattad es tapasztaltad hogy milyen ugyesek,szepek es okosak is,Nem hoszem el hogy mindenben a legkisebb az elso.Edes a hajuk es mind a haromnak masfajta edes.Hu mennyi fogatok van osszesen Julianak is 8 van meg.
    puszika

    VálaszTörlés