2010. augusztus 1., vasárnap

Mit tudnak?

Marlene:

Ügyesen felül, biztonságosan ül, mászni nagyon gyorsan tud, feláll mindenhol, a heverö mentén kapaszkodva megy oldalra, lépeget, ha fogjuk a kezét.

Isabellával nagyon szeret játszani, Isabella rákiabál, ö meg sikít egyet és elkezd mászni valamerre, közben nézi, Isabella követi-e. Ha igen, sikítva menekül és nevet nagyokat.

Tegnap a kezemen volt egy hajgumi, egy pingvinnel és elkezdte birizgálni, mondom neki, pingvin-pingvin, ezen akkorákat nevetett, majd elgurult.

Nagyon szeret "bogarászni", apró dolgokat kézbe venni, rakosgatni.
Ha kézbe vesz valamit, a csuklóját integetve forgatja, nehéz leírni, körkörösen mozgatja, mintha csavarná a kezét.
Integet pápá-t, sokat mosolyog, pl. akkor mindig, ha észreveszi, hogy fotózzuk.

A "dádádá"-t még mindenre mondja, meg az "ada" "ada" -t is gyakran.
A "brrr" is nagyon megy, nagy bújós amúgy, puszil, meg ölelget.

Ha kaját lát nálam, rögtön ott van, ilyen kis röhögésekkel kunyerál, mintha hehehe lenne, vagy höhöhö.
Mindent szeret, amit én eszek, mindenböl kér, nagy sláger a kölesgolyó, kiflivég, babakeksz, zsemleszéle, amit rágni lehet a két kis fogával. Tegnap kunyerált virslit, meg is ette, (elörágtam kicsit neki),
Fürdeni nagyon szeret, csapodja ki a vizet a kádból, nagy locsipocsit csinál.

Idegenekkel már nem olyan félös, söt Zsókát, anyukámat mindig megszeretgeti.
Kedvenc játéka egy müanyag kalapács, egy csörgö bohóc meg a fababábu (mi paprikajancsinak hívjuk)

Nagy hisztis, ha valami nagy bántalom éri, a földre ülve elöre hajtja a derekát, hogy az arca a földre ér, kezeit is elöre veti és úgy "szenved", nagyon keservesen sír.
(ilyenkor úgy megsajnálom, meg persze díjazom a színésznöi tehetségét, mert 11 hónaposan nem semmi az ilyen beleéléssel elöadott (ál)fájdalom, és rögtön megvigasztalom):-)

Alvás-szeret aludni, inkább késönkelö, este nagy szenvedések közepette alszik el, tekereg ezerrel mindenfelé, mire el tud aludni, egyszer még felsír éjfél elött, de ha rögtön felveszem, újra elalszik.Van, hogy mire beérek a szobába, áll a rácsnál kapaszkodik és csukott szemmel ordít kétségbeesve.

Reggel 4-5 felé kel, megissza a tejét és alszik tovább 7-8-ig.
Hason alszik, de összevissza tekereg, leginkább az ágy végében keresztben szokott aludni.

Ha semmi nem használ, odaveszem magamhoz, ott úgy alszik, mint a bunda.
Elisa


Két hét alatt, a szabi elött megtanult négykézlábról-hintázásból mászni, felülni, felállni (!!), söt már elengedett kézzel álldogál, pár napig esett hátra, most már óvatosan leteszi egyik kezét és úgy ül le, vagy fenékre huppan. Nagyon szeret(ne) menni, úgy hogy vezessük a ket kezénél foga, de hát nemmegy mindig, egyrészt mert mindenki más ismenni akar, másrészt mert leszakad a derekam.

Nagyon durva, akaratlanul is, mindent úgy megszorongatna, markol, hajat húz, kapaszkodik 10 körörmmel mindenkiben, ha simogatni akar, akkor is üt, nem tudja beszabályozni az erejét. Nagyon erös. Ìgy nem túl szimpi a többieknek, Isabella kifejezetten fél töle, ha megindul felé, már vonyít.

Nagyon hangosan tud sikítani, ha valami ttszik neki, akkor apró, kis sikkantásokkal öröl, ha állati jól érzi magát, akkor pedig hosszan sikít. Nagyon éles a hangja, megfájdul az ember füle töle.

Mondani a következöket tudja:"bábábá" , hápá, pápá, tsz, tsz, há,há, tka, tka, tka, dzazdi, dogodogo, kotokoto, ilyeneket dumál. Szeret enni, ez meg is látszik rajta, de meg mindig nem eszik semmivel sem többet, mint a többiek, mégis 2 kilóval több, mint Isabella.

Mindent szeret, amit Marlene is, minden zöldséget, gyümölcsöt megesznek, a mi kajánkból kunyerál, inni is szeret és ö már egyedül fogja az üveget, pedig még az ujjai finommotorikája nem olyan jó, mint Marlenenek. Kedvenc játéka MINDEN, ami másnál van, mindenkitöl próbálja elvenni, amivel éppen játszik. Szereti a könyveket, szereti, ha mesélek neki

Ha elesik ,nagyon keservesen sír, nagyon hangosan is tud.

Igazi vízicsibe, nagyon szeret a vízben.Aludni eddig másodikként ment, mostanában egyszerüen NEM alszik el este.Megvan a játék, kifárasztás, nevetgélés, hancúrozás, fürdés, evés és akkor mintha ivott volna egy kávét, csak fél11 felé lehet elaltatni , kézben ringatva. A 10 kilóját fé lórat rázni nem semmi, nem tudom, mi lehet vele, igaz nem csak ö, a többiek sem alszanak.

Isabella

Még mindig a legmozgékonyabb, nagyon gyors, mindig többet szeretne csinálni, mint amit tud.Most pl. tud gyönyörüen ülni, állni, megáll egyedül is, lépeget a dívány mentén kapaszkodva, de ö most már menne, állandóan úgy fogja meg a kezem, hogy vezethessem. Vagy pl. az ágyban nem elöl kapaszkodik, hanem beáll a sarokba és hátranyújtja a kezeit és hátrafelé kapaszkodik.

Gyorsan eltörik a mécses, vélt vagy valóságos dolgok miatt is, néha látom, hogy csak azért, mert jönni akar hozzám, nagyon anyás lett, bújik, kapaszkodik, átöleli a nyakam a kis karjaival, nem enged, a száját a karomra teszi és berreg.

Nem szeret ülni, inkább áll, mozog, éjszaka is egyfolytában mozgásban van, bejárja az egész ágyat álmában, hol ebben, hol abban a sarokban találom, általában keresztben. Reggel legtöbbször mosolyogva ébred, állva vár az ágyban.

Kedvenc játéka a cumi lánca, vagy amivel kalapálni lehet egy kemény felületen, valamint telefon, távirányító, kulcscsomó (ezt így írják, vagy kulccsomó?), minden ami ugye nem játék. Valahonnan elöásott tegnap egy festöspaklit, hol találhatta, nem tudom, alig bírtam elvenni töle, 2 napja meg könyékig turkált a kukában, aztán festöin elrendezte a kövön a koszos pelenkát, a szalámihéjat, meg amit talált még.

Gyorsan sírva fakad, de gyorsan meg is vigasztalódik. Beszéd: dadada, ha, amúgy csak rövid felkiáltásokkal hívja fel a figyelmet magára. Èrdekes, hogy ritkán nevet, ha a többiek nagyon nevetnek, akkor ö max. mosolyog. De Marlenevel nagyokat szoktak nevetni. Tud cuppantani, pápá-t inteni, hívni a papát, ha mondom, hogy nem, nem, akkor rázza a fejét, ha odatolom a fejem az ö feje közelébe, akkor összeérinti velem a kis fejét.

Imádja a cirmos cica c. dalt, egy dvd-n meg is van, ha az megy, akkor sziszeg, nevet, nagyon szereti. Hármójuk közül ö a legnagyobb állatbarát, a Mortit nagyon szereti, mindig nézi hol van, mit csinál. Nem jó alvó, ö is velem szeret a leginkább aludni, éjjel többször felriad és nagyon hangosan sír, ha odaérek 20 másodperc alatt, gyorsan kiviszem, nem kelti fel a többieket, de ha nem vagyok elég gyors, felsírja a többieket.

Fürdeni már szeret, homokozni is, jó evö, mindent szeret, a túrókrémet imádja.

1 megjegyzés:

  1. Hu anya annyi mindent tudnak kulon kulon a lanyok hogy felet mar el is felejetettem.Nem semmi harom lanyrol irni kulon kulon.
    De mindenik gyonyoru,aranyos,ugyes.Hat anya elhiszem hogy szakad le a derekad a 3 lany vezetesevel,hatha mind a harman menni akarnak es vezetni kell oket,hu az nagyon nehez lehet.
    Hamarosan menni fognak a kis csodalatos angyalkak,ja es a szulinapjuk is itt van mindjart.puszika

    VálaszTörlés