2010. augusztus 1., vasárnap

Koraszülött kontroll

Kedden az AKH-ban voltunk koraszülött kontrollon, ahol a lányok születtek.
Nem kellett nagyon sokat várni, a professzorasszon volt megint, mint múltkor, nagyon kedves, mint mindig.
Lerakott egy nagy kék gumiszönyeget és azt mondta, na mit tudnak a hármasikreim? Tessék lerakni öket a földre!
Elöszedett egy nagy ládát, ami tele volt játékkal, persze a csajoknak több sem kellett, megrohamozták a játékokat, aztán mikor már elkezdtem vetköztetni az elsöt, a vizsgálathoz, Marlenet, Isabella már a doki íróasztala alatt üldögélt egy játékot rágcsálva, Elisa meg éppen kifelé húzott a rendelöböl a szomszéd szobába, biztos meg akarta nézni, ott mi van.
Mint egy zsák bolha, olyanok.

Nem részletezem külön, nagyon megdicsérte öket a Sophie néni, mindenki gyönyörüen fejlödik, nagyon ügyesek, semmi gond nincs. (koppkoppkopp)
Elisa 9600 gramm, 73 cm, Marlene 8500 gramm, 72 cm, Isabella 7620 gramm, 70 cm.

A fizikot felejtsem el, azt mondta, nem kell nekik, persze most már végigcsináljuk a 10 alkalmat, már csak 3 van, a vitamint sem kell már enniük, ehetnek velünk, a tápszer maradt, reggel -este, de amúgy minden megengedett, amit ebben az életkorban a "normális" babáknak is szabad.

Azt mondta még a doki, hogy ugye 9 hónaposnak kell számolni öket, a korrigált életkor szerint, de annál jóval jobbak, mint egy kilenchónapos, sok mindent tudnak, amit még nem "kell" tudniuk ennyi idösen.
Nagyon boldog vagyok!

6 megjegyzés:

 1. Sziasztok! Gratula a csajoknak, hogy ilyen szépen fejlődnek. Tényleg nincsenek már elmaradva, sőt nagyon ügyesek, szépek és okosak!! A nyaralás nagyon klassz lehetett, ahogy a fotók is tanúsítják. Gyönyörűek a csajok, nagyon jól áll nekik a szoknya! Puszi: Melcsi, Levi, Zsófi

  VálaszTörlés
 2. Olyan jo hogy minden rendbe a csajokkal ,szep a sulyuk,jol fejlodnek es egy kis csodak mind harman kulo kulon.Nagyon ugyesek,szepek,okosak es mindent tudnak amit csak kell.puszika

  VálaszTörlés
 3. Szia Nomi!

  Most "fedeztelek" fel Benneteket a Szabináékon keresztül. Ha nem gond, szívesen benézek máskor is hozzátok!?

  Nekem is ikreim vannak, két lány, majdnem a Tieiddel egykorúak, ők szeptember 5-én lesznek egy évesek. :)

  Üdvözlettel: Vivien

  VálaszTörlés
 4. Mi meg pont 15-én jöttünk haza a Balcsiról :)
  Nagyon bírom a lányokat, ahogy egyre nő a hajuk, nagyon jól áll nekik. Gratulálok az ügyesedéshez és a fogacskákhoz :)
  A védőnőnk azt mondta, amikor Dorci 1 éves volt, hogy pont átlagos a magassága, mert Magyarországon az 1 évesek átlagos magassága 74 cm. Ha a lányokat még csak 9 hónaposnak kell számolni, akkor szép szál leánykák :) :)

  VálaszTörlés
 5. Kedves Nomi!

  Ugyan már egy ideje rendszeres olvasód vagyok, még nem írtam megjegyzést.

  Most azért írok, mert a Kismama magazin ikerklub rovatát én szerkeszthetem egy ideje. Ebben a rovatban mindig egy ikres blogot is ajánlok az olvasók figyelmébe. A következő számban a tiédet szeretném ajánlani, ehhez viszont pár mondatot kellene váltanunk. (emailben is jó)
  Ha örülnél a megjelenési lehetőségnek, kérlek írj mailt az agi.angyalai@gmail.com-ra.

  Addig is szia

  Ági (www.hannaeszternoemi.blogspot.com)

  VálaszTörlés
 6. Nagyon szép Mindenki, és hihetetlen, hogy máris itt a szülinap! Nagyon nagy gratula a lányoknak a csodás fejlődéshez! :)
  Millió puszi innen Pécsről: Edit és Filip

  VálaszTörlés