2010. július 27., kedd

Az elsö nyaralás

Vasárnap megérkeztünk, kipihenve, (én nem annyira) lebarnulva, kicsit jó is volt már visszatérni a megszokott helyünkre, ahol minden kéznél van.

Pénteken indultunk, nagyon-nagyon melegben, napközben a lányok nagyon jók voltak, játszottak, aludtak, ettek, aztán megjött H. a munkából és elkezdtünk pakolni a kocsiba, nem tudom, hogy lehet, hogy nem dudorodott ki a végén a karosszéria, annyi volt a cucc, de befért minden. Igaz, én még elvittem volna az etetöszékeket, de az már nem fért be, így volt elég cucc, a maxicosyk, a 3mas babakocsi, a böröndök, a takarók, játékok, cumisüvegek, a mixer, a pelenkák, a ruhák ötünknek, a kutya és mi.

Szerencsére van klíma a kocsiban, különben megföttünk volna hazáig.

Még Ausztriában elaludt az egész banda, beleértve a férjemet és a kutyát is, így magamra maradtam a gondolataimmal és nyomtam a gázt.
Sorra vettem mindent, mit felejthettünk otthon, de semmi sem jutott eszembe.
(mint késöbb kiderült, a férjem horgászfelszerelése maradt otthon (nagy tragédia!!!), a napernyö és a félsátor a strandra)

A lányok Csesznekig aludtak, ahol beiktattunk egy uzsonnaszünetet, ettek, kaptak friss pelenkát és mászkálhattak a büfé padlóján, ugyanis közben eleredt az esö, be kellett mennünk.

Onnan már csak egy ugrás volt a Balaton, ahol várt minket a nyaralás, a barátaink.

A hétvégén 17-en voltunk a nagy házban, 4 barátnö, férjeik és a gyerekek, a lányok sokat segítettek az etetésben, (majd a képeken látni, mennyi bébiszitterem volt) vigyázásban,
babakocsitologatásban, altatásban, szóval jó volt nagyon.
Strandon is voltunk másnap már.
Lementünk délelött, felállítottuk a félsátrat, napernyöt (vettünk újat a strandon, most mindenböl kettö van hehe, jó lesz tartaléknak a 2.széria, bár lehet hogy legközelebb ez is otthon marad, aztán veszünk egy pót-pót-pót napernyöt meg sátrat, úgyis az ilyesmit az ember egész évben használja, mind a 365 nap), kismedencét, stb., de du.2 felé már annyira brutál volt a meleg, hogy úgy döntöttünk felmegyünk a házba.

(ebben döntésben nagy szerepet játszott Marlene is, mert míg a többieket napkrémeztem, ö pelenka nélkül a sátorban ide-oda mászott, végül jó nagyot kakilt a közepére és a sátor minden lehetséges négyzetcentijére elkente azt, de még maradt annyi, hogy a kezei tele legyenek, söt a hajára is kent kicsit), még jó, hogy a barátnöim ott voltak, Esztivel lemostuk Marlenét, Zsuzsi meg a többiekre vigyázott, közben forrt az agyam, a Balaton nagyon meleg volt, de mindegy, mert úgysem tudtam bemenni, mert a lányokat nem hagyhattam ott, , H. eltünt a sörsátor irányába, a csajok egyre hisztisebbek lettek, ök sem bírták a meleget.
Ìgy összepakoltunk és elindultunk fel a házba. Gyalog, hegynek fel, 40 fokban.


Késöbb, fenn a házban, mikor már újra kaptam levegöt és elmúlt a piros köd az agyamról, a remegés a lábaimból, kiszámítottam, hogy 20 kiló volt a babakocsi, gyerekek kb. 8-10 kilók, plusz a cuccaink, olyan 50 kilót toltunk fel a hegyre ketten a kedvessel.
Soha többet nem mentünk le gyalog a strandra. :-)))) Vasárnap hazamentek a barátok, ott maradtunk egyedül a házban, hétfön csatlakozott hozzánk anyukám is. A meleg folytatódott, így inkább késö délután mentünk le mindig a strandra (persze autóval, hehe), a csajok nagyokat aludtak fenn a hegyen, a jó levegön, ott járt a szél is, fürödtek a medecében, ettek, ittak, nyaraltak. Délután aztán lubickoltak a Balcsiban is, nagyon tetszett nekik, föleg Elisa nagy vízicsibe, de Isabella sem félt a víztöl, Marlene óvatos volt elöször, de aztán nekibátorodott ö is.

A hármasiker kocsi nagy feltünést keltett elöször, de aztán hamar megszokták az emberek, egy reggel, mikor lementünk ketten H.-dal a faluba, ittunk egy kávét és a pincérnö megkérdezte, hát a lányok hol vannak? :-))) Végül nem volt olyan vészes, egy nap voltunk Füreden, ott kicsit durvább volt, mutogattak, megszólítottak, fotóztak bennünket, végül már tiszta cirkuszi majomnak éreztem magunkat. Nagyon hamar eltelt a tíz nap, most azért jó megint itt lenni is.Nagyon hálás vagyok Enikönek, Bálintnak, hogy ott lehettünk, Esztinek, Polinak, Zsuzsónak, Tibinek meg az összes gyerköcnek, Olivér, Máté, Ádám, Julcsi, Lotti, Fanni, a segítségért, a szomszédban Misinek, Margónak, Fruzsinak a segítségért, köszönjük. Nem gondoltam, hogy majd ilyen simán megy, az út jó volt, a házban mindenünk megvolt, ami kellett, az idö is jó volt, a gyerekek nem voltak betegek, söt, kivirultak, lebarnultak.

Anyának is meg kell köszönnöm a sok segítséget, szegény nehezen bírta a höseget.
A nyaralás alatt Elisának jött két új foga fent, két átnyöszörgött éjszaka után, Marlenenek pedig kijött az elsö, majd másnap a második foga, úgyhogy ö sem marad fogatlan.

Közben etettem, itattam pelenkáztam, most megyünk sétálni, közben el is vesztettem a fonalat, nehéz így értelmesen írni, de a gyerekek egyfolytában állnak, esnek, kelnek, nem tudok koncentrálni.

A lényeg, hogy itt vagyunk, nem bántuk meg, hogy nekindultunk három 11 hónapos aprósággal (pedig indulást megelözö éjjel ha valaki megkérdez, lehet, hogy visszamondtam volna, nagyon féltem, hogy sikerül az elsö nyaralás) jó volt, pihentünk is, levegöváltozás is volt, sok víz és fürdi, lángos, palacsinta, hekkhal, jó idö, meg ami kell egy balatoni nyárhoz.

Holnap indulunk Bad Hallba a nagymamához, péntek este jövünk vissza, akkor majd leírom a keddi AKH-s kontrollunkat is, most csak annyit, hogy a lányok jól fejlödnek és sok dicséretet kaptak.

Képeket még nem volt idöm feltenni, majd a hétvégén.
2 megjegyzés:

  1. Hu ha anya nagyon jo kis csaladi-barati nyaralasotok volt.JO is ha az embernek ennyi sok bartaja baratnoje van,egyszeruen jo volt a nyaralasotok meg olvasni is,es batrak vagytok hogy 3 kis 11 honapos babaval elindulatok.Marline szaros produkcio kesz teboly lehettet.Jo nagy melegek voltak,de azert furodtettek.Gratulalunk a fogacskakhoz,izgatottan varjuk a kepeket

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok,nagyon hiänyoztatok!!!!
    Sok puszi,värjuk a fotokat a csajokrol,Marcsi

    VálaszTörlés