2010. június 28., hétfő

Végre jó idö, végre ki tudunk menni ( de rengeteg a szúnyog Bécsben) végre itt van a nagymama, aki segít sokat, végre nyár van!
Nemsokára nyaralni is megyünk, a Balatonra, remélem jó idö lesz.
Lányok már 10 hónaposak elmúltak, Isabella az aki a legnagyobbat fejlödött, bárhol, bármikor álldogállni akar, semmi veszélyérzete nincs, egy kézzel tartja magát a kiságy rácsánál, persze esik nagyokat, fejét mindenhova beveri, mászik mint a rakéta, térdel, ülni nagy biztonsággal tud már, nem esik hátra, ha elöre döl, elöre rakja a kezeit.
Nagyon gyors és kiszámíthatatlan, mindig figyelni kell.
Kibújt az 5. foga, kis szenvedés után.
Haja is kezd sürüsödni, inkább szöke, mint barna, remélem lesz neki majd haja, bár imádm a kopasz fejét puszilgatni.:-)
Szeme zöldes-barnás már, nem kék, a szempillái nagyon hosszúak.
A kezeit nagyon szereti nyitni-csukni, nézni, hogy mozognak az ujjai, ha mondjuk, hogy gyere-gyere, nyitogatja az öklét.
Sokat kiabál még mindig, sírni keveset szokott, tegnap elkezdte, hogy "babababa", ez volt az elsö dumakísérlet.

Elisa is nagyott lépett, legalább is magához képest (mindig hasonlítgatom öket egymáshoz, pedig nem szabadna), átfordul hasra nagyon gyorsan, néha éjjel is, úgy alszik, hasról hátra még ritkábban, ülni nagyon szeret(ne), de gyorsan elfárad, akkor lefekszik, vagy elöre esik az arcára, vagy szerencsésebb esetben leteszi a kezét és úgy fordul át hasra.
Van, hogy elöredöl ülésböl, arca a padlón és utána igazítja a lábait hátra, hasonfekvéshez.
Nagyon mosolygós, barátságos, mindenkire nevet, hangosan is, (hehehe azt mondja), ha fel akarja magára hívni a figyelmet, akkor "Ha!"-t kiabál.
Még mindig mondja, hogy "papapa", "apa", "hapa".
Tudja, hol a Morti, a papa, az Omi, a zümmzümm, szereti a kukát a konyhában, mert mozog a fedele, a cipöspolcot nagyon szereti kirámolni, meg a táskámat is.

Marlene mozgásilag szintén elöbbre van, tud már hasonfekvésböl felülni, szépen ül, mászni még nem akar, de helyet változtat úgy, hogy tolja a seggét félig ülve elöre-hátra, vagy hason hátrafelé kúszik.
Hason alszik, de sokat mozog, sokszor találom keresztben hanyatt az ágyban, reggel nem sír már, ha felébred, hanem magyaráz a kis rekedt hangján, "dadada", bár még néha nagyon keservesen sírva ébred.A bébikomppal nagyon gyorsan tud menni, senki sincs biztonságban töle, Morti kutya is felül a cipösszekrényre, ha Marlene közeledik.(párszor nekiment már)

Napközben már kialakult valamiféle rend, tízórai után alszanak, ki többet, ki kevesebbet, pl. ma Isabella már fent van, (fél óra alvás), de Elisa már másfél órája alszik, Marlene egy órája aludt el.
Ha felébrednek, elmegyünk sétálni, majd ebéd, aztán van aki alszik, van aki nem, délután 5 felé van uzsonna, azután már senk isem szokott aludni estig.
Este 8-fél 9 felé esznek tápszert, most mindenki 250 ml-t iszik, aztán legkésöbb fél 10 felé alszanak.
Éjszaka Marlene szokott felébredni, legtöbbször éhes, aztán evés után alszik is rögtön tovább.
Rengeteget kakilnak, napi 3-4x nem ritka.
Enni már nagyon szeretnek, a tápszer csak reggel és este van, délelött gyümölcs pépezve, ebédre spenót, tök, sóska, cukkini, krumpli, répa, csirke, hal vagy marhahús, azért veszek kész babakaját is, csak egy vagyon, napi 10-12 üvegre lenne szükség, azt meg ki bírja hosszútávon? Igy fözök mindig gyorsan reggel valamit, aztán bedobom a mixerbe, ebédre is gyorsan megfö a zöldség, most, hogy anyukám it van, könnyebb, de mikor egyedül voltam, úgy nézett ki estére a konyha, mintha berobbantották volna.

Èn....magamról nem sokat tudok írni, nagyon sajnálom, hogy nem tudom megválaszolni a hozászólásokat, a rengeteg emailt, amit kapok, de arra van a legkevesebb idöm.
Tudok babakocsit tologatni az udvaron, miközben gyoran átfutom az újságot, meg sok-sok mást egyszerre csinálni, de a géphez csak akkor tudok ideülni , ha nyugi van. (már felébredtek közben ,megyek is)
Szombaton elfutottunk a második otthonomba (az ikejába), hogy szekrényeket vegyünk, mert semmi sem fér el már, ami kettönknek elég volt, (bár akkor is rengeteg cuccunk volt) most már nagyon szükös lett, de nem sikerült, máskor jobban fel kell készülni, nem volt szabad eladó, egyes dolgokat nem találtunk meg rögötn, nekem meg egyfolytában az járt a fejemben, mit csainál az anyukám, ha mindhárom csaj egyszerre ébred fel.
Igy hazajöttünk, de hazafelé legalább megvettük a tetöcsomagtartót, meg az alufellniket, nagyon cool így a kocsi, sokkal jobban néz ki, mint elötte.

A szekrényeket azt hiszem éjjel és online fogom megrendelni.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon ugyesek a csajok,de sokat fejlodtek mar.10 honaposak,hu hogy eltelt az ido,mindjart egy evesek lesznek.JO sok mindent tudnak mar es nagyon ugyesek.
    Nagyon ugyes vagy te is anya hogy ilyen ugyesen csinalsz mindent.puszika

    VálaszTörlés
  2. Judit! Haláli tündériek a kisasszonyok, csodálatosan fejlődnek, nagyon tisztellek ezért a szuperanyaságért! Puszi nektek Kincses Dóri

    VálaszTörlés