2010. május 18., kedd

Fejlödés

Amint látható lejjebb, a lányok kezdenek pörögni-forogni, most már nem napi egyszer, meglepetészserüen, hnem ha a földön vannak, mozognak, fordulnak.
Marlene még mindig hátrafelé kúszik, Isabella próbál mászni, seggét az égbe dobja és tolja magát elöre az orrán, Elisa még lusti, de alakul, már néha ö is elfordul oldalra, nagy ritkán hasra, ha én segítek neki, akkor már jó soká bírja hason, nyúl mindenért, de arra még nem jött rá, hogy ha egyik kezével valamit elvesz, akkor a másikkal támaszkodni kell, így vagy hintázik a hasán, vagy orra esik, néha már kitámaszt.
Ma volt megint a fizikós nálunk, hát nem vagyok elájulva töle, de lehet, hogy nem is várható el, hogy 45 percben sok minden történjen, általában minden csajszit külön megnéz és elmondja, hogy mit gyakoroljunk velük a köv. hétben.
Amúgy szerinte nagyon sokat haladtak a lányok, én is látom, hogy már ez vagy az jobban megy, persze dolgozunk sokat, hogy fejlödjenek, mármint a lányok meg én.
Azért naponta használjuk a bébikompokat is, de persze nem órákig vannak benne, nekem nagy dolgog, hogy 10 perc csönd van és mehetek fogat mosni, vagy enni gyorsan valamit.

A héten egyedül vagyok, mert anyukám nem ér rá, már pakolja a dolgait a költözéshez, anyós meg majd pénteken jön csak ,hát mit mondjak, minden alkalommal megállapítom, hogy oké, nehéz egyedül, de valami kis önbizalmat ad, hogy mikor este lefektetem öket, látom, hogy ma is jól ment minden, ettek rendesen, sétáltunk, nem sírtak sokat, játszottunk is, söt a házimunkát is nagyjából elvégeztem, szóval bírni fogom egyedül is, pláne ha már nem kell etetni öket, ha beleültetem a lányokat az etetöszékekbe és eléjük teszek pár falatot, amit majd felcsipegetnek,
este együtt ülnek a kádban, (most amíg egy fürdik, a másik kettöre vigyáni kell, illetve szórakoztatni kell öket), hát remelem bírni fogom továbbra is.

Hétvégén otthon voltunk, csütörötökön ünnep volt itt, így már szerda este elindultunk, ble is keveredtünk a nagy hazafelé tartók dugójába, Schwechattól Parndorfig egyesebn lépegettünk, én vezettem, H. meg szórakoztatta az egyre türelmelenebb lányokat, alszanak ök az úton, ha megy a kocsi, csak hát nem mentünk.
Elénekeltünk már mindent, kiitták az összes útra vitt teát, már az összes játékot ami elöl volt, ráztuk, H. bújócskázott velük, egy szóval mindent csináltunk, mire tényleg hisztibe fordult volna a dolog, elindult a sor.
Otthon nagyon jó volt, kivéve az idöjárás, május közepén 6 fok, valami brutális hideg, be kellett füteni. Rengeteg esö esett, elöttünk is állt a víz a játszótéren.
A lányok kaptak fülbevalót csütörtökön, nagyon jól viselték, csak a csattanástól ijedtek meg, amúgy rögtön, hogy felvettem öket, abbahagyták a sírást.
A kozmetikusom azt mondta, fél évben fúr összesen három pár fület, így csak 3 fülbevalója van, nincs nagy választék.
Ùgy gondoltam, mivel ez csak 6 hétig lesz a fülükben, olyan mindegy, hogy néz ki. De nagyon szépek lettek, Elisának fehét strassz virág kövekböl, középen egy kék kövel, nagyon jól illik a kék szeméhez, Isabelláé egy arany lepke, nagyon édes a mini fülcimpájában, Marlene meg egy rózsaszín kerek kövest kapott, jól áll a sötét hajához.
Olyan felnöttesek lettek hirtelen a fülbevalóval.
Majd lefotózom öket, próbáltam, de nagyon nehéz, mozognak nagyon.
Csütörtökön lesz az elsö korai fejlesztö órank, nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz, örülök, hogy lett idöpont, mert csak öszre ígérték, hogy lesz hely.
Òvodás korukig minden héten jön majd egy néni, aki foglalkozik velük, mind a hárommal, meg vannak náluk havi találkozók a fejleszett gyerekeknek, már voltunk ott Isabellával, mindennel fel van szerelve a szoba, jó lesz majd ott a lányoknak.
Amúgy a heti foglalkozás itthon lesz nálunk és ingyenes, a várostól, ami nagy könnyebbség, a fiziko úgy is rohadt drága, 75 juro egy alkalom, amiböl majd a harmadát visszakapom a biztosítótól, egynelöre 10 kezelést írtak fel, remélem nem kell több.
Még mindig csak azzal a 2 foggal büszkélkedhetünk, ami Isabellának van, pedig a többiek is nyálaznak, rágnak nagyon, de nem jön a fog.
Hajuk szerintem sokat nött, sokat nevetnek, Marléne annyira aranyos, ha valaki nevet, akkor ö is akar, hangosan heherészik.
Isabella is nagyokat nevet, de csak ha ismerösök vannak körülötte, vagy ha mi játszunk vele, idegenekkel kicsit bizalmatlan.
Elisa mindenkire mosolyog, nagyon barátságos.
Már megismerik a cumisüveget, ha egyik látja, hogy a másik iszik, hangosan kiabál vagy sír, hogy ö is akar.
A kaját kinézik a számból, mikor délben gyorsan ettem egy pár falatot, ott voltak körülöttem és mint akit megbabonáztak, végig bámultak mind a hárman, még jó, hogy már hozzászoktam a bámuláshoz evés közben, mert a kutya is mindig bámul, (igaz ö még beveti a megvertkutya nézést, hogy aggyááál enni, nem ettem három napja és engem vernek, meg olyan szegény kutya vagyok), de fura így enni.
Kajában is van egy kis elörelépés, úgy néz ki mégsem lesznek zöldséggyülölök a lányok, nagy sláger a spenót, a tök, a cukkini, csirkével, vagy más hússal, a répát is megeszik újra, délelött pedig az almát, banánt, répát szokatak enni, nagyon szeretik.
Ettek már rizst is, kicsit fintorogva, de megették.
A tápszert még mindig nagyon szeretik, kiisszák az utolsó cseppig az üveget.
Este fél 9 felé elfáradnak, evés és általában fél 10re legkésöbb mindenki alszik.
Marlene néha felébred 4-5 felé, eszik, aztán ö is alszik tovább, a többiek 6-7-8ig alszanak, mikor hogy.
Nagyon jó gyerekek, napközben is elvannak, játszanak, elbíbelödnek a játékokkal.Ma is pl. reggel nézték egy hang nélkül, hogy kiporszívóztam, felmostam, tetszett nekik, hogy ot sertepertélek körülöttük.

1 megjegyzés:

  1. Orulok hogy ilyen jol fejlodnek a csajszik es hogy ilyen elevenek es ugyesek.Biztosan tunderiek ahogy le es fol maszkalnak a lakasban es benem all a kis szajuk.Anya te meg nagyon ugyes vagy hogy igy tudsz veluk banni egyedul is,nem lehet konnyu de te megoldod a gondokat e smeg jut idod a hazi munkara is.Biztosan gyonyoru szepek a kis fulbevalos csajok varom kivancsian a fotokat roluk fulbevalosan.DE jo hogy megoldotattok a tornakat hogy elmennnnek hozzatok es tobbit.puszika

    VálaszTörlés