2010. április 24., szombat

8 hónap-egy fog!

Hatalmas büszkeséggel jelentem, hogy van egy foguk a lányoknak, igaz, hármuknak egy, de ez az elsö, nagyon örültünk neki.
Isabella a gyöztes, tegnap este bekapta az ujjamat és valami furát éreztem a szájában, még azt hittem bevett valamit, de aztán kapcsoltam, EGY FOGACSKA!
Nagyon édes, csak egy kis sarka látszik, valami kis fehérség, jaj, úgy örültem, rohantam ki a konyhába a többiknek mutatni, aztán körbeugráltuk, szegény majdnem sírvafakadt, nem tudta mi lehet velünk.
8 hónap telt el a születésük óta, nagyon gyorsan.

Elisa a legnagyobb, az ujjamba kapaszkodva felhúzza magát, nagyon szeret "húzz, húzz engemet-et" játszani, hason nem szeret nagyon, gyorsan elfárad, húzza le a nagy feje :-)))
Azért minden nap kicsit tovább bírja, forogni még nem nagyon tud, elfordul oldalra, de hasra még nem, pár centi és egy kis lendület hiányzik hozzá még.
Hanyatt fekve rögtön megfogja a lábait, zokniját lehúzza és a lábujjait néha a szájába veszi.
Nagyon szereti a pépes ételt, illetve gyümölcsöt, almát, banánt, tököt, barackot imádja, de a zöldségektöl még bokákol, meg vágja a pofákat, száját becsukja, vagy berreg, végül sírva fakad, hogy most már adjatok valami normális kaját, hát meddig várjak?
Szereti a teát, vizet.
Este nagyon éhes szokott lenni, aztán evés közben bealszik, ha fel is ébred lefektetéskor, gyorsan elalszik magától újra.
Èjszakákat általában átalussza, reggel korán kel, nem sír, hanem beszélget magában, míg be nem megyek hozzá.
Egyik este nem kapcsoltam ki az ágya feletti zenélöt, hát reggel elérte a zsinórját és zenélt magának. (persze mindenkit felébreszett)
Nagyon barátságos, mindekire mosolyog, az utcán is, bárhol, mindenki kezében szeret, nem fél idegenektöl.
Kicsit durva, hajat, arcot markol, húz, csapkod, rugdal, de nagyon bújós is tud lenni.

Marlene kicsit nyeklibb, nem tartja magát úgy kézben sem, mint a többiek, szerintem az izomtónusa nem olyan jó, mint kéne, majd május elején megyünk kontrollra, megnézetem.
Hason szeret, de nem sokáig, a seggét feltolja és körbe-körbe forog a játszószönyegen, hanyatt nagyon szeret rugdalózni, a járókában ott lehet hagyni, eljátszik 10 percig is egyedül.
Szereti az éneket, nálam lenni nagyon szeret, néha senkinél sem marad el, néz rám, sír, hogy hozzám akar jönni, ö lesz a leganyásabb.
Nagyon tisztán eszik, szépen nyitja a száját, a zöldséggel hadilábon áll ö is, öklendezi ki, meg berregi, ö csak almát, banánt, meg barackot evett eddig, minden nap probálok valami mást is adni, de nem kell neki.
Ö alszik a legnyugtalanabbul, de lehet, hogy azért mert mindig be van dugulva az orra, hason alszik, éjjel nagyjából átalussza az éjszakát, de hajnalban megéhezik, neki még kell 4-5 órakor kaját adnom, de aztán alszik reggel 6ig tovább.
Idegenektöl kicsit fél, ha az én kezemben van, néha mosolyog másokra, de jaj annak aki kézbe akarja rögtön venni, bár ez is hangulatfüggö, van, mikor nem bánja.
Hangosan nevetgél, itthon sokat mosolyog, "dumál", szeret a hintában is, kis dolgokkal elmókulászni, amit pl. ide-oda lehet tologatni, soká lekötik az apró dolgok.
A mutatóujja szokott a szájában lenni, cumit nem nagyon szeret.
Remélem hamarosan meggyógyul, még mindig taknyos és inhalálunk 4 óránkét.
Reggelente görcsösen köhög, ma pl. elmentünk déleött vásárolni, Harald, Elisa, Marlene meg én a 2-es kocsival, Isabella aludt, itthon marad a mamával.
Nekem nagy szó, hogy teljesen normálisan szombat délelött eljutok a bevásárlóközpontba, lányok gyönyörüen, egyformába felöltöztetve, mi mint normális emberek beférünk mindenhova a babakocsival, az emberek nem állítanak meg lépten-nyomon, mert a kocsi nem olyan feltünö, mint a hármas, szóval egész jó a helyzet, erre az elsö üzletben Marlene köhögörohamot kap és szegényke telehányja a kocsit, a ruháját, a gyorsan odakapó kezemet, egyszóval mindent.
Ezt leszámítva nagyon jól éreztük magunkat.

Isabelláról már írtam, de leírom megint, olyan jó, van egy foga!
Ha hanyatt lefektetem, tuti, hogy 1 perc múlva hason van, pár percig bírja, majd ordít, mert elfárad, nem tud visszafordulni.
Megfeszíti magát, feldobja a popsiját a levegöbe, ha a kezét fogom, felhúzza magát és feláll.
Ö a legerösebb. Hihetetlen mi lett a kis 640 grammosból!
Van egy rugóra járó méhecske a pelenkázó felett, mindig mondom neki, hogy ott a zümm-zümm, egyik este meg Harladnak mondtam, hogy Isabella hogy szereti a zümm-zümm-öt, erre odanézett a méhecskére és mosolygott.
Az elsö gondolatom az volt, hogy köszönöm Istenem ,hogy értelmes, figyelemes, ugye nem lesz semmi baja.
Alig hittem a szememnek, hogy milyen kis okos.(jó, még nem Einstein, de ez volt az elsö nagyobb értelmes megnyilatkozása)
Szépen eszik ö is, érdekes, hogy ö nem csak gyümölcsöt szeret, mint a többiek.
Van egy csörgö cicája, azt nagyon szereti, meg az éneket is nagyon bírja, föleg a cirmos cica haj, meg a ha én cica volnék dalokat.
Meg nem áll a lába, állandóan rudalózik, mozog.
Kint a levegön alszik a legjobban.
Néha nagyon meg tud ijedni, idegenektöl is, akik benéznek a kocsiba, néha meg szereti a látogatókat.
Vékonyka, de nagyon erös.
Este korán elfárad, ö megy legelöbb aludni, néha felsí, de alszik tovább, reggel 6-7ig is elalszik, néha elforog, keresztben fekszik, vagy fejjel lefelé, egyik reggel a paplant a fejére húzta, aztán sírt mert nem tudott kiszabadulni alóla.

Hát ez a 8 hónapos összefoglaló...nagyott nöttek, sokat fejlödtek.
Csodálatos látni, ahogy napról napra nagyobbak, okosabbak, szebbek lesznek.
Nagyon büszke vagyok rájuk.

5 megjegyzés:

 1. Isten éltesse a 8 hónapos hármasikreket!
  Nagyon ügyesek vagytok már :) Gratula az ELSŐ :) fogacskához !

  VálaszTörlés
 2. Csatlakozom az előttem szólóhoz!!! :-)
  Puszi Nektek!!
  Gyönyörűek vagytok!

  VálaszTörlés
 3. Sziasztok!

  Hat mi is gratulalunk az elso fogacskahoz es pont Isabellanak aki a legkisebb volt.
  Nagyon ugyesek a csajok kulon kulon,hat anya nagyon kell ismerned oket ha igy tudod hogy melyik hogyan eszik,mit csnal stb,jo az emlekezeted hogy igy megtudod jegyezni.
  Biztosan jo volt 2 babaval babakocsizni de azert kar hogy a 3-dik baba hianyzott lozuluk.
  Biztosan ha 2 ikrek lennenek annyira nem bamulnanak meg titeket mint ahogy most teszik ha 3 baba van veled.
  En annyira megtudnam olelgetni,puszilgatni oket.
  Buszke is lehetsz roluk,mert tunderiek nagyok,okosak es ugyesek na meg szepek.

  Nagyon boldog 8-dik hofordulot draga pici lanyok.

  Puszika Szabina,Julia es anya

  VálaszTörlés
 4. Sziasztok! Eddig hozzászólás nélkül, de rendszeresen olvasgattalak titeket. Jó nálatok kicsit kikapcsolódni. Most az első fogacska késztetett egy hozzászólásra. Gratula hozzá! Nagyon édesek a lányok. Egy hónappal idősebbek, mint az én Zsófim, ő 27-én lesz 7hónapos. Jó volt olvasni, hogy melyik leányzóra mi a jellemző és mit tud, mit szeret enni. Majd jövünk máskor is. A naplónk: www.melcsigyermekei.blogspot.com. Ha jut egy kis időd a 3 csajszi mellett.
  Üdv. Melcsi, Levi, Zsófi

  VálaszTörlés
 5. Köszi lányok, nagyon aranyosak vagytok!
  Olyan jó a visszajelzéseiteket olvasni!
  Melcsi, megnézlek benneteket, csak menjen már le ez a betegség!

  VálaszTörlés