2010. január 18., hétfő

Hiába, nem jutok a net elé, pedig minden nap gondolok rá, hogy írni kéne, mert az idö múlik és a lányok fejlödnek, minden nap van valami új, amit feljegyezhetnék.
Elöször is a szilveszter röviden, a csajok jól bírták a petárdazajt, de azért fent voltak, hol egyik, hol másik, fél kettöig valaki mindig ébren volt, így mi is, szerényen eliszogattunk, beszélgettünk, ettünk jót, (kocsonya, yeahhh...!!!!).
Csináltunk képeket is, mindjárt látható lesz, milyen parti volt nálunk :-)))

A súlyok, Elisa 5620 gramm, Marlene 5280 gramm és Isabella 4410 gramm. Mindhárman 56 centik.
Megkapták szombaton az elsö oltásokat, jó késön, szerencsére váltottunk orvost, aki azonnal elkezdte az oltásokat, 2 szurit kaptak a jobb és bal combiba, meg egy cseppes oltást, amit le kellett nyelni. nagyon jól bírták, volt kis sírás, de gyorsan megvigasztalódtak, az új doki nagyon profi, koraszülött specialista is, megdicsérte öket, hogy milyen jól fejlödnek.
Majd február 2.-án megyünk megint a koraambulanciára kontrollra.
Isabellának mégsincs lágyéksérve, vagyis ez a doki azt mondja nincs, a másik meg azt mondta van, azért majd elmegyek vele a sebészetre, hogy most már mondják meg mi a helyzet, van vagy nincs.
A lányok nagyon sokat mosolyognak, "dumálnak", Isabella már tudja mondani, hogy "Ei" vagyis tojás, hehe, nagyon okos.
De komolyan, gügü, meg geeee, meg ilyeneket dumálnak, nagyokat nevetnek, olyan édesek.

Marlene még mindig a legnyugtalanabb, ö éjjel fel szokott kelni egyszer enni, söt napközben is sokszor fent van.
Kaptunk egy hintát (többek között, Cintia és Olivia---örök hála) abban elvan egy órát is, ami nagy segítség, mikor már nem tudok mit csinálni vele.
Tegnap annyira durva volt a helyzet, csak kézben maradt el, valami bántotta, talán a melegfront, mert mindent kipróbáltam/tunk vele, semmi sem volt jó.
Most egyedül vagyok, ami nagyon kemény, estére annyira kész vagyok, hogy nem is látok és ezért volt tegnap nagy segítség, hogy déleöltt Zsóka, délután pedig Orsi voltak itt és segítettek jó sokat, etetni, dajkálni, így fél kettökor tudtam reggelizni-ebédelni és este 5 felé a zuhany alá is bejutottam.

Èjjel jól aludtak, este 8kor ettek, 10 felé elaludtak és Elisa kelt fél 3-kor enni, a többiek reggel 6ig aludtak.
Most mindenki evett és remélem egy órát alszanak, bár hallom, hogy Marlene már nyüglödik.

Marlene úgy szeret lenni, hogy a kezei jól be legyenek takarva, de azért tördelhesse öket, mindig fogja egyik kezével a másikat és "imádkozik", (jaj, Istenem, add, hogy a tej soha el ne fogyjon és valaki mindig a kezében tartson engem, ámen), nagyokat vigyorog, nagyon magas hangja van, sikítozva sír, nyávog, mint egy kismacska.
Játékok nem kötik le annyira, inkább személyek, akik foglalkoznak vele.

Elisa nagyon nyugodt, elégedett baba, ha csak ö volna, el is felejteném, hogy van gyerekünk, ha fel is ébred, "elbeszélget" az ágya felett forgó figurákkal (a kék ló még mindig a barátja) nagyokat nevet nekik, ha beszélek neki, tele szájjal mosolyog, dugdozza ki a nyelvét.
Ha éhes, nagyon hangosan sír, mély hangon.Három fodor van a combján, nagyon nagy már, nagyobb mint a többiek.
Marlene ugyanannyit eszik mint ö, mégis sokkal törékenyebb.
Elisa volt az elsö, aki kereste a hüvelykujját, már jól betalál vele a szájába és szopja az ujját, nagyon aranyos vele.

Isabella is mosolygós, de ö inkább a csendes megfigyelö, nagyon nézi, aki beszél neki és egyre többet mosolyog, akkor is, ha nem neki beszélek, ö sokat szenved a pocakjával, nem minden nap kakil, kellett már kúpot is adni neki, nagyon tud panaszkodni, legörbülö szájszéllel sírdogál, ha nagyon éhes, vagy nagy sérelem éri (gyorsabban kapom ki az ágyból, éhes, vagy nem úgy fogom meg, ahogy ö akarja) akkor nagyon gyorsan eltörik a mécses.
Van egy rongya az ágyrácshoz kötve, piros-fehér nagy virágos, azt nagyon szereti, azzal eljátszik elalvás elött. Ö az, aki a legtöbbet alszik éjjel, néha 9-10 órát is.

Mi kicsit el vagyunk fáradva Haralddal, de amióta éjjel jobban alszanak, mi is kipihentebbek vagyunk.
A Barbara növér már nem jön többet, sajnos, lejárt a támogatás, így semmi segítségem nincs, kivéve persze az anyukámat és a barátokat, akik rendszeresen jönnek.

Tegnap megpróbáltam pár telefont, hátha tudna valaki segíteni, még a háztartásbani segítség is jól jönne, de nincs semmi támogatás, nem akarok panaszkodni, mi akartuk a 3 babát, csak gondoltam egy próbát megér, ha mégkérdezem az önkormányzatot, egyik helyröl a másikra irányítottak, végül 6 külömbözö emberrel beszéltem, aztán az jött k ia végén, hogy semmi lehetöség nincs.
Fel kell vennünk valakit privát, aki eljön délelöttönként kicsit segíteni.
Ma megyünk sétálni, remélem nem esik majd az esö, mert ha kint vagyunk, a lányok alszanak, mint a bunda, ha nics túl hideg, minden nap kimegyünk.

Persze a logisztika kicsit szervezést igényel, pláne hogy a kocsi kint van, általában én öltözöm elöször, kimegyek felállítom a kocsit, kiviszem bele a bárányszöröket, utána elkezdem feladni az overállokat, majd mikor mindhármon fenn van már, akkor a lábzsákokat, majd kezdem egyenként kihordani öket a kocsiba, ha ez megvan, akkor kiviszem még a takarókat, aztán vissza a lakásba, összeszedem a cumikat, meg mindent ami kell az útra, majd rohanok ki hozzájuk, általában egy-kettö ordít már, betömöm a cumikat és indulhatunk.(én már itt fáradt vagyok) :-)

Remélem hamarosan megint tudok írni, majd próbálkozom.

1 megjegyzés:

  1. Hat elhiszem hogy sok baj van oket oltoztetni .vetkoztetni,etetni,pelusozni stb.Kar hogy nem kaptok,nincs lehetosegetek egy segito kesz emberre aki szivesen besegitene nektek.Annyira aranyosak a lanyok hogy mar gogicselnek nevetgelnek,alszanak is de jo igy ti is tudtok aludni.Szep nagy lett a sulyuk habar Isabellae meg mindig 5 kg alul van.Szegenyke o volt a legkisebb ugy-eha jol emlekszem de o alszik a legtobbet de jo.Hat angyaliak a lanyok,biztosan nem konnyu veluk de megeri.Majd annyi segitseged lesz ha nagyobbak lesznek.Ikrek de valahogy szerintem nem hasonlitanak egymasra,Olyan kulonbozoek es a viselkedes szempontjabol is.Anya biztos van eleged mikor mindharman egyszere orditanak van ijen biztos igen?! Hat en kivanok kitartast erot hozajjuk.DE ugyesek voltak az oltas alatt,remelem Isabellanak nincs az a valami ami az egyik orvos szerint van es a masik szerint nincs.Nagyon jo volt ujra olvasni a lanyokrol es rolatok.Edesek a sziveszteres partys kepeken is.Imadjuk ezeket a lanyokat ,latatok mar a blog dijat amit kuldtunk nektek?puszika es varjuk az ujabb bejegyzeseket.A mi blogunkba rengeteg kep van a 3 kiscsajrol kitetem oket mert nagyon szerettem oket es egy kis diavetitest is keszitettem roluk azt is kiraktam majd nezd meg.puszika

    VálaszTörlés